Simon Bosch Simon Bosch
09/06/2022 11:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/06/2022 11:30

Bitcoin bank klaagt Federal Reserve aan

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Aanstaande woensdag en donderdag zijn belangrijk voor de bitcoin koers

Foto: Volodymyr Maksymchuk/Shutterstock

Alhoewel steeds meer landen de wereld van cryptocurrencies omarmen, zijn er ook overheden die de opkomst alleen maar lijken te vertragen. De VS laat al jaren geen spot exchange-traded fund (ETF), of beursgenoteerd fonds, voor bitcoin (BTC) toe en ook het nieuwe crypto wetsvoorstel heeft negatieve kanten. Bitcoin bank Custodia heeft daar genoeg van, en klaagt nu de Federal Reserve, de Amerikaanse centrale bank, aan omdat het van mening is dat het niet eerlijk behandeld wordt.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Brug tussen fiat en crypto

Dat schrijft Forbes op basis van documenten die het bedrijf heeft ingediend. Custodia, voorheen Avanti, heeft de doelstelling om een brug te vormen tussen de crypto-wereld en ‘TradFi’ (traditional finance). Zoals de naam al suggereert vormt de rol van custodian voor Custodia een belangrijk deel van het bedrijf. De bitcoins van Custodia moeten verschillende rollen gaan vervullen, waaronder die van onderpand voor andere bezigheden.

Na de crash van het Terra (LUNA) ecosysteem zijn overheden nog minder happig op dit soort constructies dan voorheen. Bitcoins als onderpand kan voor moeilijkheden zorgen in tijden van crisis, doordat het zo volatiel is. Overheden denken dat dit de financiële stabiliteit kan bedreigen. Dit zal ongetwijfeld een belangrijke reden zijn voor het uitstellen.

Advertentie

Rechtszaak tegen centrale bank

Maar om deze rol te kunnen vervullen heeft Custodia bij de centrale bank zelf een rekening nodig. Dit is een zogenaamde ‘master account’. Deze heeft het al in oktober van 2020 aangevraagd, maar hij is nog steeds niet goedgekeurd. Custodia heeft de Federal Reserve-bank van de stad Kansas aangeklaagd omdat dit te lang duurt. Zelfs de Federal Reserve zou het recht niet hebben om dit zo lang uit te stellen.

Als Custodia haar zin krijgt, zou het de eerste bank van zijn soort zijn die zo’n soort rekening krijgt. Het zou de aanvraag keurig hebben uitgevoerd. Daarom zou de centrale bank zo’n rekening zelfs volgens de Amerikaanse grondwet en zijn eigen beleid niet mogen uitstellen of weigeren. Gelukkig zou het beruchte nieuwe wetsvoorstel wel veel goeds betekenen voor zo’n masterrekening. Custodia is van Caitlin Long, zij heeft geholpen met het wetsvoorstel.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie