Tether noemt zorgen over gebrekkige USDT reserves desinformatie

Begin deze week beweerde The Wall Street Journal dat het onderpand van de USDT stablecoin van Tether erg gebrekkig is. De grootste stablecoin op de markt zou zelfs op het randje van een enorme crash staan en dat kan grote gevolgen hebben voor de gehele cryptocurrency markt. Maar Tether noemt het zelf grote onzin.

Tether-CTO gaat in de tegenaanval

Dat schrijft Tether en Bitfinex CTO Paolo Ardoino op Twitter. ‘Lots of milking,’ schrijft hij boven een plaatje van een uitgemolken ‘koe’ van clickbait-artikels omtrent Tether. Hij is er duidelijk van overtuigd dat Tether en USDT niet het risico lopen dat WSJ beweert. Tether wordt regelmatig bekritiseerd in de crypto-industrie, het is dus niet zo vreemd dat Ardoino vaak zijn toevlucht neemt tot Twitter om in de tegenaanval te gaan.

In een persbericht benadrukt het bedrijf dat het artikel van The Wall Street Journal regelrechte desinformatie is. Zo zou Tether geen verlies maken. Verder benadrukt Tether dat de financiële wereld Amerikaanse overheidsobligaties (in dit geval T-bills met een looptijd van drie maanden) gewoon als veilig beschouwt.

Ook blijkt dat WSJ BDO Italia een ‘Tether accounting firm’ noemt. Het accountancybedrijf is echter onderdeel van één van de grootste bedrijven in dit veld en is volkomen onafhankelijk.

Tether is nog steeds onduidelijk

Toch heeft Tether nog steeds geen echte audit laten uitvoeren. Het is dan ook niet zo vreemd dat velen kritisch blijven over het onderpand voor USDT. Als het onderpand niet de waarde van USDT kan dekken, kan dat een serieus risico vormen.

Tether heeft bovendien ook andere stablecoins, waaronder op de euro, op de Chinese yuan, goud en sinds kort ook op de Mexicaanse peso. Ook wordt USDT op steeds meer blockchains uitgerold, zoals op Polygon. Daar zal het allemaal onderpand voor nodig hebben, alhoewel het over de andere stablecoins een stuk minder open is dan over USDT.

Twee weken geleden maakte het bedrijf wel bekend dat het nu een nieuw accountingbedrijf inhuurt voor het controleren van de reserves. Een volledige audit is het nog niet, maar wel een stap in de goede richting. Nu is het ook begonnen met het publiceren van details omtrent zijn reserves. Daaruit bleek onder meer dat het bedrijf de positie in bedrijfsleningen met meer dan 50% heeft verkleind.

Tegelijkertijd lijken de gepubliceerde details rondom dit onderpand alleen te slaan op de USDT-reserves, wat zo’n $66 miljard dollar is. Dat komt overeen met het totale circulerende aanbod van USDT op de markt.

Deel dit artikel
Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie