Simon Bosch Simon Bosch
29/05/2022 18:00 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/05/2022 18:00

Tether lanceert nieuwe Mexicaanse stablecoin en USDT op Polygon

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Tether maakte $700 miljoen winst in vierde kwartaal van 2022 

Foto: DIAMOND VISUALS/Shutterstock

Na het fiasco met het Terra ecosysteem en de UST stablecoin, is Tether weer hét gesprek van de dag binnen de wereld van stablecoins, en eigenlijk überhaupt binnen de wereld van de cryptocurrencies. Na de grote LUNA crash stond zelfs Tethers USDT stablecoin op zijn benen te tollen. De grote vraag was toen of USDT ook ten onder zou gaan. Tether komt nu met positief nieuws: Mexico krijgt een stablecoin van Tether en USDT lanceert op Polygon (MATIC).

Crypto ontbijt: ETF nieuws, Bitcoin hack El Salvador & meer
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Nieuwe stablecoin: MXNT

Tether wordt vaak als een soort synoniem gebruikt voor USDT, net zoals Ripple voor veel mensen synoniem is aan XRP, maar dat klopt niet. Tether is, net als Ripple, een bedrijf, en USDT is de stablecoin gekoppeld aan de Amerikaanse dolalr (USD). Maar Tether geeft niet alleen maar deze dollar-stablecoin uit. Het bedrijf staat verder achter de XAUT stablecoin voor goud, de euro stablecoin EURT en de Chinese yuan stablecoin CNHT.

De nieuwste toevoeging aan dit rijtje is de MXNT, een stablecoin op basis van de Mexicaanse peso. Dat schrijft Tether in een persbericht. De ticker van de reguliere valuta is MXN, die momenteel net geen 5 eurocent waard is. Volgens FiatMarketCap is de Mexicaanse peso geen kleintje, de valuta staat op de zestiende plaats wat marktwaarde betreft. Omgerekend is de marktwaarde zo’n 645 miljard euro.

De eerste blockchains waar MXNT op gemint wordt zijn Ethereum (ETH), Tron (TRX) en Polygon. Op welke marktwaarde er wordt gemikt is niet bekend. Dit zal afhangen van wat de waarde van Tethers reserves zijn en van hoeveel vraag er is. Daarnaast kondigt Tether aan dat USDT lanceert op Polygon, een zogenaamde layer-2 schalingsnetwerk voor Ethereum:

Advertentie

Tether FUD

Het stablecoin-bedrijf geeft aan dat MXNT 1:1 gekoppeld zal zijn aan de Mexicaanse peso en dat elke token onderpand heeft dat evenveel waard is. Tether is alleen één van de meest omstreden bedrijven in de sector. Het zegt dat de tokens één op één ‘collateralized’ zijn, maar het is maar de vraag of dit wel zo is en voor hoe lang. Tether lijkt namelijk volatiele activa te kopen voor de tokens die het uitgeeft. Als die genoeg dalen, moet de stabiele waarde van de tokens losgelaten worden.

De crash van LUNA) en UST heeft onlangs uitgewezen dat het onderpand liquide moeten zijn, en niet volatiele activa zoals aandelen of schuldpapier van bedrijven. Mocht er een keer een grote financiële crisis zijn, dan zou investeren in USDT dus een beetje als Russische roulette kunnen zijn.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie