Timo Bult Timo Bult
20/02/2020 07:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/02/2020 07:01

VeChain's (VET) "meest significante update" Entropy V1.3.0 is klaar

icon-altcoins
Altcoin nieuws
VeChain's (VET) meest significante update Entropy V1.3.0 is klaar

Foto: DIAMOND VISUALS/Shutterstock

VeChain (VET) heeft aangekondigd dat de Entropy v1.3.0 upgrade officieel klaar is. De upgrade moet het netwerk sneller en efficiënter maken. Bin, een ontwikkelaar van het project, kondigde het nieuws aan in een tweet.
VeChain lanceerde het mainnet, VeChain Thor genaamd, in 2018. De focus van het project ligt op het verbeteren van supply chain-processen, iets waar blockchain-technologie bijzonder goed van pas kan komen. Met de nieuwe update hoopt VeChain het netwerk een stapje dichterbij massa-adoptie te brengen.

Na maanden werk is VeChain/Thor v1.3.0 klaar. Het levert veel dramatische verbeteringen op, met name op het gebied van prestaties en efficiëntie.

In de aankondiging noemt het team de upgrade “de meeste significante update sinds de lancering van het mainnet.” Een aantal verbeteringen die Entropy V1.3.0 met zich meebrengt zijn:

  • Drastische vermindering van benodigde schijfruimte van 80%
  • Reductie van RAM-geheugen van 50%
  • Versnelt het opvragen van event/transfer logs

Kortom, het VeChain-netwerk gaat er op basis van de aankondiging behoorlijk op vooruit. Op het nieuws wordt dan ook positief gereageerd op Twitter.
In juni 2019 werd bekend dat Walmart China Vechain gaat gebruiken voor het beheer van zijn supply chain. Door de samenwerking zullen producten als rijst en vlees te volgen zijn middels de blockchain. Dit zou onder andere de voedselveiligheid moeten verbeteren.
In minder positief nieuws werd afgelopen december bekend dat de buyback-wallet van VeChain was gehackt. Daarbij gingen ruim 1,1 miljard VET-tokens verloren ter waarde van op dat moment $6,5 miljoen.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie