Kevin Schijven Kevin Schijven
18/12/2019 07:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/12/2019 07:00

Vitalik Buterin overtuigde Ethereum Foundation om 70.000 ETH te verkopen voor $100 miljoen tijdens ATH

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Vitalik Buterin overtuigde Ethereum Foundation om 70.000 ETH te verkopen voor $100 miljoen tijdens ATH

Vitalik Buterin, medeoprichter van Ethereum (ETH), meldt dat hij de Ethereum Foundation (EF) had overtuigd om 70.000 ETH te verkopen tijdens de all-time high (ATH) eind 2017.
De ATH van ether (ETH) lag eind 2017 rond $1.400, wat betekent dat de EF bijna $100 miljoen eraan verdiende. Buterin vertelt dit tijdens een interview met Eric Weinstein, directeur van Thiel Capital en een bekende podcaster, gepubliceerd op 11 december.

Ik heb de Ethereum Foundation zover gekregen om 70.000 ETH te verkopen, in wezen tijdens de top en dat heeft onze geldbaan verdubbeld, dus het was een goede beslissing die veel impact had.

Aldus Buterin, die zegt dat hij opgelucht was toen de prijs weer omlaag ging. Volgens hem had de cryptocurrency industrie destijds nog niet genoeg waarde gecreëerd om een marktkapitalisatie van een half biljoen te hebben.
Zelf had hij ook 30.000 ETH verkocht, ter waarde van zo’n 22 miljoen, waar de oprichter toen voor werd bekritiseerd. Hetzelfde gebeurde met Charlie Lee van litecoin (LTC), hij verkocht ook een groot deel van zijn LTC tijdens de ATH en ontving vervolgens redelijk wat kritiek vanuit de community.
In gerelateerd nieuws kwam onlangs naar buiten dat iemand ether aan het dumpen is met een wallet met maar liefst 530.000 ETH erin. De ether is nog afkomstig van de initial coin offering (ICO) uit 2015 en heeft sindsdien vastgezeten in de wallet.
In de afgelopen maanden is er bijna 300.000 van deze 530.000 ETH op de markt gedumpt en in de afgelopen dagen was dat nog eens 60.000 ETH. Dat viel als eerst Alex Svanevi, medeoprichter van D5, 14 december op:


Op Crypto Insiders was gisterochten al te lezen dat de hele cryptocurrency-markt rood kleurde. Ook ethereum kreeg flinke klappen en dook zelfs onder de $130.
Tom Jessop, president van Fidelity Digital Assets, zei onlangs in een interview dat het ethereum volgend jaar gaat ondersteunen.
Crypto Insider David heeft weer een nieuwe wekelijkse bitcoin (BTC) analyse online staan! Het wordt volgens David mogelijk tijd om toe te slaan!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie