Bitcoin kopen? Eerste €1.000 zonder commissie Bitvavo

Vitalik Buterin overtuigde Ethereum Foundation om 70.000 ETH te verkopen voor $100 miljoen tijdens ATH

Vitalik Buterin, medeoprichter van Ethereum (ETH), meldt dat hij de Ethereum Foundation (EF) had overtuigd om 70.000 ETH te verkopen tijdens de all-time high (ATH) eind 2017.

De ATH van ether (ETH) lag eind 2017 rond $1.400, wat betekent dat de EF bijna $100 miljoen eraan verdiende. Buterin vertelt dit tijdens een interview met Eric Weinstein, directeur van Thiel Capital en een bekende podcaster, gepubliceerd op 11 december.

- Advertentie -

Ik heb de Ethereum Foundation zover gekregen om 70.000 ETH te verkopen, in wezen tijdens de top en dat heeft onze geldbaan verdubbeld, dus het was een goede beslissing die veel impact had.

Aldus Buterin, die zegt dat hij opgelucht was toen de prijs weer omlaag ging. Volgens hem had de cryptocurrency industrie destijds nog niet genoeg waarde gecreëerd om een marktkapitalisatie van een half biljoen te hebben.

Zelf had hij ook 30.000 ETH verkocht, ter waarde van zo’n 22 miljoen, waar de oprichter toen voor werd bekritiseerd. Hetzelfde gebeurde met Charlie Lee van litecoin (LTC), hij verkocht ook een groot deel van zijn LTC tijdens de ATH en ontving vervolgens redelijk wat kritiek vanuit de community.

In gerelateerd nieuws kwam onlangs naar buiten dat iemand ether aan het dumpen is met een wallet met maar liefst 530.000 ETH erin. De ether is nog afkomstig van de initial coin offering (ICO) uit 2015 en heeft sindsdien vastgezeten in de wallet.

In de afgelopen maanden is er bijna 300.000 van deze 530.000 ETH op de markt gedumpt en in de afgelopen dagen was dat nog eens 60.000 ETH. Dat viel als eerst Alex Svanevi, medeoprichter van D5, 14 december op:

Op Crypto Insiders was gisterochten al te lezen dat de hele cryptocurrency-markt rood kleurde. Ook ethereum kreeg flinke klappen en dook zelfs onder de $130.

Tom Jessop, president van Fidelity Digital Assets, zei onlangs in een interview dat het ethereum volgend jaar gaat ondersteunen.

Crypto Insider David heeft weer een nieuwe wekelijkse bitcoin (BTC) analyse online staan! Het wordt volgens David mogelijk tijd om toe te slaan!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€8.253,00 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€8.316,50 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€8.317,00 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.319,56 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€8.359,62 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De...

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

0
Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De koers van bitcoin komt al een week niet meer door die weerstand van de $9.300 heen. Waar we onophoudelijk fake-outs hadden omhoog en omlaag, gaan...