Koop nu goedkoop crypto bij Bitvavo

Vitalik Buterin van Ethereum (ETH) vindt de term ‘lening’ met DeFi gênant

Een onlangs verschenen artikel van Mashable, een wereldwijd multimedia nieuwsplatform, over decentralized finance (DeFi) doet de rondte in de cryptocurrency gemeenschap.

Het artikel, genaamd “I took out a loan with cryptocurrency and didn’t sign a thing,” legt uit hoe DeFi werkt, maar blijkbaar doet het bij Ethereum (ETH) medeoprichter Vitalik Buterin de tenen krullen.

Vorige week heb ik een lening afgesloten zonder iemand te ontmoeten, iets te ondertekenen of zelfs een interactie aan te gaan met een mens.

- Advertentie -

Aldus het artikel. Buterin vindt echter dat de term lening niet helemaal correct is:

Ik weet dat ik in de minderheid ben over deze kwestie, maar elke keer als ik een artikel als dit zie waarin gezegd wordt dat DeFi je de mogelijkheid geeft om “leniningen af te sluiten zonder papieren” dan krimp ik ineen…

De hoofdzakelijke reden dat reguliere leningen papierwerk hebben, is om te controleren of je erop vertrouwd kan worden dat je het geld terugbetaalt. Hier verlaat het geld nooit je handen, het verandert gewoon in een soort hefboompositie.

Bij een lening met DeFi moet er eerst cryptocurrency gedeponeerd worden in een smart contract. Deze crypto, meestal ether, fungeert dan als collateral, oftewel waarborg, op de lening.

Een aantal mensen reageert op het bericht van Buterin en vraagt aan hem of het dan niet alsnog om een lening gaat. Daarop zegt Buterin dat hij het liever een collateralized debt position (CDP) noemt:

Vorig jaar waarschuwde Buterin nog dat we helemaal niet mensen moeten aanmoedigen om in DeFi te investeren. Het zou namelijk nog te nieuw zijn en onvoldoende zijn getest.

Onlangs hadden meerdere analisten gemeld dat zij denken dat ether op het punt staat om uit zijn twee jaar lange downtrend te breken. Ethereum Classic (ETC) is de afgelopen tijd al hard gestegen en is inmiddels zelfs de top 10 grootste cryptocurrencies qua marktkapitalisatie binnengedrongen.

Crypto Insider David heeft weer een nieuwe bitcoin (BTC) koers weekanalyse voor je klaar staan! Volgens hem staat bitcoin in de startblokken voor een nieuwe rally. Benieuwd naar zijn analyse? Lees hem dan snel!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.618,90 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€11.653,00 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€11.685,80 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.688,30 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€11.707,50 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.617,90 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€11.653,00 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€11.685,80 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.688,30 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€11.707,50 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers vindt support, geen ruimte voor twijfel!

De bitcoin koers vond na afgelopen vrijdag keurig support en een test van de weerstandszone van $13.800-14.000 werd een feit. Zoals ik in de...