Kevin Schijven Kevin Schijven
31/01/2020 07:02 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/01/2020 07:02

Vitalik Buterin van Ethereum (ETH) vindt de term ‘lening’ met DeFi gênant

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Vitalik Buterin van Ethereum (ETH) vindt de term ‘lening’ met DeFi gênant

Een onlangs verschenen artikel van Mashable, een wereldwijd multimedia nieuwsplatform, over decentralized finance (DeFi) doet de rondte in de cryptocurrency gemeenschap.
Het artikel, genaamd “I took out a loan with cryptocurrency and didn’t sign a thing,” legt uit hoe DeFi werkt, maar blijkbaar doet het bij Ethereum (ETH) medeoprichter Vitalik Buterin de tenen krullen.

Vorige week heb ik een lening afgesloten zonder iemand te ontmoeten, iets te ondertekenen of zelfs een interactie aan te gaan met een mens.

Aldus het artikel. Buterin vindt echter dat de term lening niet helemaal correct is:

Ik weet dat ik in de minderheid ben over deze kwestie, maar elke keer als ik een artikel als dit zie waarin gezegd wordt dat DeFi je de mogelijkheid geeft om “leniningen af te sluiten zonder papieren” dan krimp ik ineen…

De hoofdzakelijke reden dat reguliere leningen papierwerk hebben, is om te controleren of je erop vertrouwd kan worden dat je het geld terugbetaalt. Hier verlaat het geld nooit je handen, het verandert gewoon in een soort hefboompositie.

Bij een lening met DeFi moet er eerst cryptocurrency gedeponeerd worden in een smart contract. Deze crypto, meestal ether, fungeert dan als collateral, oftewel waarborg, op de lening.
Een aantal mensen reageert op het bericht van Buterin en vraagt aan hem of het dan niet alsnog om een lening gaat. Daarop zegt Buterin dat hij het liever een collateralized debt position (CDP) noemt:


Vorig jaar waarschuwde Buterin nog dat we helemaal niet mensen moeten aanmoedigen om in DeFi te investeren. Het zou namelijk nog te nieuw zijn en onvoldoende zijn getest.
Onlangs hadden meerdere analisten gemeld dat zij denken dat ether op het punt staat om uit zijn twee jaar lange downtrend te breken. Ethereum Classic (ETC) is de afgelopen tijd al hard gestegen en is inmiddels zelfs de top 10 grootste cryptocurrencies qua marktkapitalisatie binnengedrongen.
Crypto Insider David heeft weer een nieuwe bitcoin (BTC) koers weekanalyse voor je klaar staan! Volgens hem staat bitcoin in de startblokken voor een nieuwe rally. Benieuwd naar zijn analyse? Lees hem dan snel!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie