Koop nu het goedkoopst bitcoin bij Bitvavo

Ethereum-bedenker Vitalik Buterin: “We moeten mensen niet aanmoedigen om in DeFi te investeren”

Tijdens de Ethereal Summit in Tel Aviv, Israël, heeft Ethereum-bedenker en -ontwikkelaar Vitalik Buterin aangegeven dat men niet in DeFi, of Decentralized Finance, moet investeren. Het zou namelijk nog te nieuw zijn en niet voldoende zijn getest.

DeFi is de sector van gedecentraliseerde financiële diensten. Volgens een rapport van blockchain-onderzoeksbedrijf ConsenSys is DeFi de snelstgroeiende sector binnen de blockchain-industrie. Zo zouden er al meer dan 100 projecten bovenop het Ethereum-netwerk gebouwd zijn. Hieronder vallen bijvoorbeeld gedecentraliseerde exchanges, stablecoins en verzekeringen. Kortom, traditionele financiële diensten die op blockchain-technologie worden uitgebracht.

- Advertentie -

telegram_banner

Tijdens een Q&A-ronde tijdens de Ethereal Summit gaf Buterin echter aan dat dergelijke producten “het risico lopen om stuk te gaan”. Buterin zei verder:

ze zijn nieuw, ze zijn niet getest, ze kunnen stuk gaan en we moeten mensen niet aanmoedigen om hun geld in deze dingen te investeren,

Buterin ontkent de mogelijke impact die deze diensten kunnen hebben op de huidige financiële sector echter niet. Hij noemt het feit dat mensen wereldwijd op den duur mogelijk gebruik kunnen gaan maken van gedecentraliseerde diensten “erg geweldig”. Eerder dit jaar stelde Buterin nog dat DeFi mogelijk gedecentraliseerde kredietsystemen kan gaan faciliteren.

Voor nu moet er volgens Buterin nog een hoop gebeuren voordat het zover is. Daarom moeten investeerders op dit moment nog niet worden gestimuleerd om in de sector te investeren, aldus Buterin.

Ethereum kampt volgens de Ethereum-bedenker met problemen omtrent de schaalbaarheid van het netwerk. Zo stelde hij tijdens een interview in augustus dat de Ethereum-blockchain “bijna vol zit”. Ethereum 2.0 zou daar verandering in moeten gaan brengen, stelde hij in een podcast begin deze maand.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€11.347,00 Kopen
1
SATOS
Reviewed
€11.317,20 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.365,70 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€11.370,90 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€11.395,20 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.317,20 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€11.347,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.365,70 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€11.370,90 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€11.395,20 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin bulls zetten door!

Daar was 'ie dan, de expansie van de beweging die afgelopen 8 oktober werd ingezet. Alle ingrediënten zijn momenteel aanwezig om de bitcoin koers...