Timo Bult Timo Bult
15/09/2019 17:50 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/08/2023 14:09

Ethereum-bedenker Vitalik Buterin: "We moeten mensen niet aanmoedigen om in DeFi te investeren"

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ethereum-bedenker Vitalik Buterin:

Foto: leksiv/Shutterstock

Tijdens de Ethereal Summit in Tel Aviv, Israël, heeft Ethereum-bedenker en -ontwikkelaar Vitalik Buterin aangegeven dat men niet in DeFi, of Decentralized Finance, moet investeren. Het zou namelijk nog te nieuw zijn en niet voldoende zijn getest.
DeFi is de sector van gedecentraliseerde financiële diensten. Volgens een rapport van blockchain-onderzoeksbedrijf ConsenSys is DeFi de snelstgroeiende sector binnen de blockchain-industrie. Zo zouden er al meer dan 100 projecten bovenop het Ethereum-netwerk gebouwd zijn. Hieronder vallen bijvoorbeeld gedecentraliseerde exchanges, stablecoins en verzekeringen. Kortom, traditionele financiële diensten die op blockchain-technologie worden uitgebracht.
telegram_banner
Tijdens een Q&A-ronde tijdens de Ethereal Summit gaf Buterin echter aan dat dergelijke producten “het risico lopen om stuk te gaan”. Buterin zei verder:

ze zijn nieuw, ze zijn niet getest, ze kunnen stuk gaan en we moeten mensen niet aanmoedigen om hun geld in deze dingen te investeren,

https://twitter.com/La__Cuen/status/1173129024429707264
Buterin ontkent de mogelijke impact die deze diensten kunnen hebben op de huidige financiële sector echter niet. Hij noemt het feit dat mensen wereldwijd op den duur mogelijk gebruik kunnen gaan maken van gedecentraliseerde diensten “erg geweldig”. Eerder dit jaar stelde Buterin nog dat DeFi mogelijk gedecentraliseerde kredietsystemen kan gaan faciliteren.
Voor nu moet er volgens Buterin nog een hoop gebeuren voordat het zover is. Daarom moeten investeerders op dit moment nog niet worden gestimuleerd om in de sector te investeren, aldus Buterin.
Ethereum kampt volgens de Ethereum-bedenker met problemen omtrent de schaalbaarheid van het netwerk. Zo stelde hij tijdens een interview in augustus dat de Ethereum-blockchain “bijna vol zit”. Ethereum 2.0 zou daar verandering in moeten gaan brengen, stelde hij in een podcast begin deze maand.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie