Kevin Schijven Kevin Schijven
23/01/2020 18:15 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/09/2023 09:47

Ethereum (ETH) staat op het punt om uit zijn twee jaar lange downtrend te breken

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ethereum (ETH) staat op het punt om uit zijn twee jaar lange downtrend te breken

Foto: leksiv/Shutterstock

Ethereum (ETH), of beter gezegd ether, zit al twee jaar lang vast in een bear-markt. Ondanks dat bitcoin (BTC) enigszins teruggekrabbeld is uit de crypto winter toont de grootste altcoin op de markt nog lang niet dezelfde mate van herstel.
Blijkbaar heeft de lage koers van ether er zelfs voor gezorgd dat de totale waarde van de top 50 blockchain bedrijven in de “Crypto Valley” van Zug, Zwitserland, met bijna 50% is gezakt. Dat meldt het Zwitserse investeringsbureau CV VC tijdens de World Economic Forum (WEF) in Davos op 22 januari.
Ralf Kubli, directeur van CV VC, geeft daar een kanttekening bij en zegt dat, alhoewel de waarde van crypto-gerelateerde bedrijven beïnvloed wordt door de koersen van cryptocurrencies, dezelfde top 50 bedrijven juist meer financiering hebben ontvangen en meer mensen in dienst hebben genomen.
Terug naar de koers van ether: steeds meer analisten lijken overtuigd te zijn dat de altcoin op het punt staat om uit zijn twee jaar lange downtrend te breken. Cryptocurrency-handelaar GalaxyBTC is daar een van en noemt februari de maand waarin de koers van ether zal opstijgen:


Ook Satoshi Flipper, een bekende altcoin-handelaar, meldt een vergelijkbaar bericht. Volgens hem is de aankomende halving van bitcoin (BTC) nog niet in de prijs ingecalculeerd en gaat het een zeer bullish jaar worden. Ether zal in de voetstappen van BTC volgen:


Een recent onderzoek van cryptocurrency-exchange Binance, gepubliceerd op 22 januari, toont aan dat ether de meest gecorreleerde cryptocurrency was op de markt in 2019. Dat zou inderdaad kunnen betekenen er een grote kans is dat als bitcoin stijgt, ether dat ook zal doen.
Ether tikte vandaag kort $170 aan, een waarde die het al sinds november niet heeft gezien. Satoshi Flipper denkt dat er een prijs van $355 binnenkort inzit. Dat zou alsnog ver weg zijn van Ethers all-time high van eind 2017 rond $1.400
Dat ether door zijn dalende patroon is gebroken viel eerder deze maand ook marktanalist Crypto Wolf op, die zegt dat ether “de investering van dit decennium wordt.”
De nieuwe wekelijkse analyse van David staat online! Hij spreekt in zijn analyse “De 200 dagen moving average (MA)” een paar belangrijke MA’s!
Gratis video’s bekijken? Surf dan naar ons YouTube-kanaal. Abonneer je op ons kanaal en mis niets!abonneren_youtube

Met onze analisten en het team van Crypto Insiders meekletsen? Join dan ons gratis discussiekanaal op Telegram!telegram180

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie