voetbalclub_juventus_hoopt_te_scoren_met_eigen_cryptocurrency_voor_fans

Voetbalclub Juventus hoopt te scoren met eigen cryptocurrency voor fans

De Italiaanse voetbalclub Juventus heeft aangekondigd dat de club haar eigen cryptocurrency in de vorm van een ‘Juventus Official Fan Token’ gaat lanceren.

Het doel van de tokens is om de fans van Juventus een stem te geven door hen toegang te verlenen tot exclusieve peilingen en stembussen.

Juventus gaat samenwerken met Socios.com, het platform waarop de Juventus tokens verhandeld kunnen worden tegen ChiliZ ($CHZ) tokens. De tokens zouden vanaf begin 2019 beschikbaar moeten zijn.

Advertentie

Alexandre Dreyfus, oprichter en CEO van Socios.com, zegt:

Als een van de grootste en meest succesvolle voetbalclubs ter wereld, ben ik verheugd dat Juventus ervoor heeft gekozen om met Socios.com te werken en de voordelen te bekijken die onze innovatieve blockchain-technologie heeft te bieden.

Juventus staat momenteel aan de absolute top. Ze rangschikken het hoogst in zowel de eerste divisie als in de rest van Europa. Van de zomer kocht de club mega-ster Christiano Ronaldo over van Real Madrid voor maar liefst €110 miljoen. Giorgio Ricci, CRO van Juventus, licht toe:

Bij de club zijn wij altijd zeer zorgvuldig en pro-actief met innovatie en nieuwe technologieën. We geloven dat we samen met Socios.com nieuwe kansen kunnen bieden aan onze wereldwijde fanbase zodat zij zich op een baanbrekende manier met hun favoriete club bezig kunnen houden.

Juventus volgt met deze aankondiging Paris Saint Germain die twee weken geleden een dergelijke samenwerking met Socios.com aankondigde omtrent de lancering van een eigen fan token.

Blockchain lijkt zich steeds meer in de voetbalwereld te begeven. In augustus kondigde de UEFA aan dat het blockchain gebruikt voor kaartverkoop in de UEFA Super Cup. Gibraltar United had aangekondigd dat het haar spelers gaat uitbetalen in cryptocurrency.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.

Advertentie
Ad
Ad
SATOS
Reviewed
€6.450,41 Kopen
1
1
Bitvavo
Reviewed
€6.384,00 Kopen
2
2
Coinmerce
Reviewed
€6.413,85 Kopen
3
3
Litebit
Reviewed
€6.442,16 Kopen
4
4
Anycoin Direct
Reviewed
€6.452,48 Kopen
5
5
Bitonic
Reviewed
€6.455,39 Kopen
Laatste nieuws