Rico Engelbarts
24/09/2018 18:10 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/09/2018 18:10

Voetbalclub Juventus hoopt te scoren met eigen cryptocurrency voor fans

icon-altcoins
Altcoin nieuws
voetbalclub_juventus_hoopt_te_scoren_met_eigen_cryptocurrency_voor_fans

De Italiaanse voetbalclub Juventus heeft aangekondigd dat de club haar eigen cryptocurrency in de vorm van een ‘Juventus Official Fan Token’ gaat lanceren.
Het doel van de tokens is om de fans van Juventus een stem te geven door hen toegang te verlenen tot exclusieve peilingen en stembussen.
Juventus gaat samenwerken met Socios.com, het platform waarop de Juventus tokens verhandeld kunnen worden tegen ChiliZ ($CHZ) tokens. De tokens zouden vanaf begin 2019 beschikbaar moeten zijn.
Alexandre Dreyfus, oprichter en CEO van Socios.com, zegt:

Als een van de grootste en meest succesvolle voetbalclubs ter wereld, ben ik verheugd dat Juventus ervoor heeft gekozen om met Socios.com te werken en de voordelen te bekijken die onze innovatieve blockchain-technologie heeft te bieden.

Juventus staat momenteel aan de absolute top. Ze rangschikken het hoogst in zowel de eerste divisie als in de rest van Europa. Van de zomer kocht de club mega-ster Christiano Ronaldo over van Real Madrid voor maar liefst €110 miljoen. Giorgio Ricci, CRO van Juventus, licht toe:

Bij de club zijn wij altijd zeer zorgvuldig en pro-actief met innovatie en nieuwe technologieën. We geloven dat we samen met Socios.com nieuwe kansen kunnen bieden aan onze wereldwijde fanbase zodat zij zich op een baanbrekende manier met hun favoriete club bezig kunnen houden.

Juventus volgt met deze aankondiging Paris Saint Germain die twee weken geleden een dergelijke samenwerking met Socios.com aankondigde omtrent de lancering van een eigen fan token.
Blockchain lijkt zich steeds meer in de voetbalwereld te begeven. In augustus kondigde de UEFA aan dat het blockchain gebruikt voor kaartverkoop in de UEFA Super Cup. Gibraltar United had aangekondigd dat het haar spelers gaat uitbetalen in cryptocurrency.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie