gibraltar_united_eerste_voetbalclub_die_spelers_uitbetaald_in_cryptocurrency

Gibraltar United eerste voetbalclub die spelers in cryptocurrency uitbetaalt

Spelers van voetbalvereniging Gibraltar United gaan het komende seizoen in cryptocurrency uitbetaald worden, zo meldt The Guardian.

Clubeigenaar van Gibraltar United, Pablo Dana, is tevens een belegger in Quantocoin, een platform voor alledaags gebruik in cryptocurrency. Dana is een sponsoring vennootschap begonnen en heeft aangegeven dat alle spelers bij Gibraltar United een contract krijgen dat uitbetaling in cryptocurrency beschrijft.  

Bovenstaande komt niet uit de lucht vallen. De financiële sector van Gibraltar ligt voorop als het gaat om legitimiteit omtrent cryptocurrency. In januari heeft het land regulaties voor bedrijven geïntroduceerd met betrekking tot het gebruik van blockchain-technologie. Tevens liggen er plannen om ICO-regulaties te introduceren.

Dana legt uit dat cryptocurrency meer transparantie moet bieden in de wereld van het voetbal. Op deze manier kan corruptie bestreden worden die enorm in de sport is verwikkeld. Tevens zou cryptocurrency een mogelijkheid moeten bieden om buitenlandse spelers uit te betalen die niet gemakkelijk een bankrekening kunnen openen in Gibraltar.

Gibraltar was 20 jaar geleden het eerste land die het gokken in het voetbal heeft gereguleerd. Gokken is een onderdeel van het voetbal geworden en levert miljoenen dollars op aan reclame. Gokbedrijven zijn ondertussen de grootste sponsors in Gibraltar’s hoogste voetbaldivisie. Dana vindt Gibraltar daarom de ideale plaats om met dit cryptocurrency-experiment te beginnen.

Gibraltar United is niet de enige voetbalclub die blockchain en cryptocurrency omarmt. Arsenal F.C. heeft eerder dit jaar een sponsorschap ondertekend met CashBet. Dit is alleen niet voor het uitbetalen van spelers. De LFE (London Football Exchange) wil een ‘token based community’ starten in het voetbal waarmee voetbalclubs direct kunnen communiceren met hun fans. Tevens heeft de LFE cryptocurrency geïntroduceerd bij voetbalclubs Bari (Italië) en Alcobendas (Spanje) met als doel de prijzen van tickets en merchandise omlaag te brengen.

Ondertussen hebben een ook aantal spelers, waaronder Messi, Figo en Roberto Carlos deals gesloten met crypto-projecten. Didier Drogba droeg recentelijk een shirt met een All.me logo om zijn steun te betuigen.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.

Satos

4.6/5

€6.871,44 Kopen
Litebit

4.5/5

€6.846,58 Kopen
Bitmymoney

4.4/5

€6.757,08 Kopen
Bitcoinmeester

4.4/5

€6.834,93 Kopen
Anycoin Direct

4.4/5

€6.846,08 Kopen
Bitvavo

4.4/5

€6.785,00 Kopen
Bitonic

3.8/5

€6.822,81 Kopen
Bitkassa

3.7/5

€6.959,82 Kopen
Laatste nieuws