Bonno Coerse Bonno Coerse
17/08/2018 13:32 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/08/2018 13:32

Crypto & voetbal: UEFA gebruikt blockchain voor kaartverkoop

Nieuws
UEFA_gebruikt_blockchain

De UEFA (Union of European Football Associations) heeft aangekondigd dat tickets voor de voetbalwedstrijd tussen Real Madrid en Atlético Madrid deze week verkocht zijn via een blockchain-app op mobiele telefoons.
De UEFA Super Cup plaatst de winnaar van de UEFA Champions League en UEFA Europa League tegenover elkaar. De winnaar van de UEFA Europa League, Atletico Madrid, versloeg verrassend met 4-2 de winnaar van de Champions League, Real Madrid, in de A. Le Coq Arena in Estland.
Volgens UEFA was het verkoop van de tickets met blockchain een “succes.” 100% van de kaartjes is verkocht via de IOS- of Android-app. Het blockchain-systeem werkt samen met Bluetooth apparaten bij de ingang van het stadium. Dit zou niet alleen eenvoudiger en veiliger zijn, maar voorkomt ook fraude zoals het kopiëren van kaartjes.
UEFA begon met dit blockchain-experiment eerder dit jaar in de wedstrijd tussen Atlético Madrid en Olympique de Marseille, gehouden in Lyon. 50% van de 55.000 toeschouwers hadden hun tickets gekocht met de blockchain-app.
UEFA meldt dat het van plan is het nieuwe blockchain-systeem vaker in de toekomst te gebruiken:

UEFA kijkt hoe het haar kaartverkoop-proces voor wedstrijden simpeler en veiliger kan maken, dankzij een nieuw systeem gericht op het veilig distribueren van tickets en het vermijden van replicatie en duplicatie van tickets.

Vorige maand kondigde Gibraltar United aan dat zij de eerste voetbalvereniging wil zijn die haar spelers in cryptocurrency uitbetaalt.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.
Deel dit artikel
Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie