Roy van Krieken Roy van Krieken
08/07/2022 19:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/07/2022 19:00

Voormalig TikTok topman zet blockchain gaming bedrijf op

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Voormalig TikTok topman zet blockchain gaming bedrijf op

Foto: DANIEL CONSTANTE/Shutterstock

Voormalig head of gaming van het razendpopulaire social-mediaplatform TikTok, Jason Phan, heeft een nieuw project opgericht. Phan gaat zich met zijn nieuwe bedrijf zich richten op blockchain gaming, meldt persbureau Reuters.

AI supermunt is een feit: crypto-fusie goedgekeurd, lancering nabij
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Meta0 en blockchain gaming

Jason Phan stond jarenlang aan het hoofd van de gaming-afdeling bij de social-mediagigant. Hij probeerde in de tijd dat hij hier nog werkte, meerdere keren om een blockchain-gaming project van de grond te krijgen, maar deze plannen werden telkens tegengehouden. Om die reden neemt hij nu het heft in eigen handen.

Volgens Phan biedt de wereld van blockchain-gaming enorme kansen. Om die reden heeft hij Meta0 opgericht. Met wie Phan deze startup heeft opgericht is onbekend. Het jonge bedrijf heeft desalniettemin behoorlijk investeringen gekregen, al is het exacte bedrag ook onbekend.

De focus van Meta0 zou liggen op het verschaffen van blockchain infrastructuur waarmee verschillende metaverses met elkaar verbonden kunnen worden. Op die manier kunnen spelers van een bepaald spel bijvoorbeeld hun non-fungible tokens (NFT) ook gebruiken bij een ander spel. Meta0 is dus niet zozeer gefocust op spelers, maar meer op de ontwikkelaars van blockchain games.

“Op dit moment, als je kijkt naar elke ontwikkelaar wanneer ze NFT of blockchain implementeren in hun games, moeten ze kiezen voor één blockchain, of het nu Polygon, Solana of Binance Smart Chain is. Maar stel je een meer compatibele optie voor.”

De metaverse en Web3

Jason Phan is niet bepaald de enige die gelooft dat blockchain-technologie en de gaming-industrie uitstekend samen gaan. Ook gevestigde gaming bedrijven, zoals bijvoorbeeld Nintendo en Electronic Arts, hebben al de eerste stappen gezet om blockchain-technologie te integreren.

Daarnaast hebben enkele van de populairste crypto-projecten op dit moment al te maken met gaming. Denk bijvoorbeeld aan Axie Infinity (AXS) en Decentraland (MANA). Het is duidelijk dat er er veel potentie zit in de blockchain-gaming industrie.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie