Discussier met alle crypto insiders via Telegram

Weer 1 miljard XRP (XRP) vrijgekomen uit escrow, wat gaat Ripple deze maand doen?

Het is de eerste dag van een nieuwe maand, en dat betekent dat Ripple weer de beschikking heeft gekregen over 1 miljard XRP (XRP) ter waarde van ongeveer $225 miljoen. Dit gebeurt elke maand en Ripple heeft altijd beloofd niet alles in een keer te dumpen op de markt. Toch zorgt het vrijkomen van de 1 miljard XRP elke maand weer voor kritiek en zorgen.

Ripple is het bedrijf dat financiële producten ontwikkelt en aanbiedt die bovenop de XRP Ledger zijn gebouwd. Sommige van deze producten, zoals On-Demand Liquidty (ODL) maken gebruik van XRP, maar dit is geen vereiste. Kortom, Ripple werkt aan een ecosysteem waarin financiële instellingen zoals banken razendsnel geld kunnen overboeken naar andere landen.

- Advertentie -

Ripple heeft echter nog 55% van de totale XRP-voorraad in handen. Dit deel zit vast in zogenaamde escrow wallets. Elke maand komt dit deel vrij, en dat zorgt zo nu en dan voor zorgen omdat Ripple grote hoeveelheden XRP in een keer zou kunnen dumpen.

Volgens critici heeft dit feit ervoor gezorgd dat XRP een van de slechts presterende cryptocurrencies is binnen de top 10. Dit jaar daalde XRP namelijk bijna 40% in waarde, waar bitcoin (BTC) nog steeds ongeveer 90% in de plus staat.

Een klein deel van de vrijgekomen 1 miljard XRP zal worden gebruikt om het ecosysteem te laten groeien door de XRP bijvoorbeeld te verkopen aan geïnteresseerde banken. Zo zou het bedrijf de adoptie van XRP kunnen stimuleren. Het grootste deel van de 1 miljard wordt dan weer vastgezet in de escrow wallets.

In het verleden verkocht Ripple elke maand ongeveer 227 miljoen XRP. Investeerders met XRP in hun portfolio maken zich zorgen aangezien dit een verkoopdruk veroorzaakt die de XRP koers mogelijk nog verder naar beneden drukt. Volgens een analyse van XRPArcade blijkt daarnaast dat Ripple dit nog de komende 18 jaar zou kunnen blijven doen.

Ripple zelf stelde in het marktrapport voor Q3 dat de verkoop van XRP in het vorige kwartaal met 73,7% is gedaald en dat het vooral bots waren die FUD veroorzaakten. Ten slotte stelt Ripple in datzelfde rapport:

Als stakeholder van XRP is Ripple een belanghebbende partij in het succes van de cryptocurrency. We zijn afgestemd op andere XRP-belanghebbenden en zijn gericht op het ondersteunen van een gezonde XRP-community.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.009,50 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€10.797,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€10.844,00 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€10.850,00 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€10.872,90 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€10.797,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€10.844,00 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€10.850,00 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€10.872,90 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€11.009,50 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers zal flink door bulls moeten worden verdedigd!

Hoeveel nieuws is er in een paar uur te verwerken? BitMEX zit in de problemen na zware aanklachten van de Amerikaanse toezichthouder (CFTC) en...