Home Nieuws Altcoin nieuws Marktrapport Ripple Q3: Verkoop XRP met 73,7% gedaald, bots veroorzaakten FUD

Marktrapport Ripple Q3: Verkoop XRP met 73,7% gedaald, bots veroorzaakten FUD

Ripple heeft op 18 oktober het XRP Markets-rapport voor het derde kwartaal van 2019 gepubliceerd. Daarin stelt het bedrijf dat het de verkoop van XRP met 73,7% heeft verminderd en dat een groot deel van de FUD die is ontstaan rondom marktmanipulatie door zogenaamde Twitter-bots is veroorzaakt.

In het vorige XRP Markets-rapport stelde Ripple nog 48% meer XRP verkocht te hebben ten opzichte van het eerste kwartaal van 2019. Echter stelde het bedrijf in dat rapport ook dat het voornemens was de verkoop van XRP in te perken. In het derde kwartaal verkocht Ripple $66,24 miljoen aan XRP terwijl dit in het tweede kwartaal nog net iets meer dan $250 miljoen was. Een afname van 73,7%, aldus Ripple.

- Advertentie -

In het rapport stelt Ripple daarnaast dat het in de loop van het derde kwartaal gestopt is met de automatische verkoop van XRP. Het bedrijf wil zich nu vooral richten op de over-the-counter (OTC) verkoop van XRP aan partijen die het XRP-ecosysteem helpen groeien. Daarnaast stelt Ripple in het rapport:

Als gevolg van deze beslissing is Ripple’s XRP-distributieratio sinds het begin van het kwartaal lager in vergelijking met de inflatiepercentages van ETH en LTC, en vergelijkbaar met BTC.

Van de 3 miljard XRP die vrijkwam uit escrow wallets, iets wat elk kwartaal gebeurd, werd 2,3 miljard teruggestopt in deze escrow wallets. De overige 700 miljoen XRP laat Ripple in zijn operationele wallets staan.

Bots veroorzaakten FUD

Ten slotte ging Ripple in op de ontstane zorgen rondom marktmanipulatie door Ripple. Al langere tijd maken analisten en deskundigen zich zorgen over de positie van Ripple binnen het XRP-ecosysteem. Zo zou het de XRP prijs kunnen controleren door grote hoeveelheden XRP te dumpen. Deze zorgen werden echter vooral aangewakkerd door Twitter-bots, blijkt uit onderzoek van Indiana University.

50% van de discussies rondom XRP werden beïnvloed door Twitter-bots, aldus het onderzoek. Het aantal bots dat Ripple beschuldigde van het “dumpen van XRP” steeg ten opzichte van het vorige kwartaal met 173%. Verder benadrukte het bedrijf nogmaals geen invloed te hebben op de XRP koers:

Ripple kan de XRP-prijs niet controleren. XRP wordt verhandeld op een volledig functionerende en onafhankelijke markt voor digitale activa, waaronder meer dan 140 exchanges, waarin Ripple een zeer beperkte rol speelt. Als stakeholder van XRP is Ripple een belanghebbende partij in het succes van de cryptocurrency. We zijn afgestemd op andere XRP-belanghebbenden en zijn gericht op het ondersteunen van een gezonde XRP-community.

Crypto Insider David heeft weer een gloednieuwe column voor je klaarstaan. Lees zijn nieuwste uitgebreide bitcoin (BTC) koers weekanalyse hier!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€8.574,41 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€8.609,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.676,52 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€8.678,51 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€8.683,84 Kopen
Laatste nieuws
Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: Magische grens in zicht

Wat is dat toch met die psyche van de mens? Keer op keer, als de koers van bitcoin support lijkt te vinden, stappen ze...

Volgens onze analist Michiel is één ding zeker, Bitcoin zal de komende maanden de ware vuurproef ondergaan! Lees verder in zijn meest recente column!

Meer columns en analyses lezen? Bekijk dan zeker ook onze Crypto Talk.