Roy van Krieken Roy van Krieken
26/12/2022 20:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/12/2022 20:01

‘White hat hackers’ verdienden $65 miljoen aan beloningen sinds 2020

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Enorme crypto beurs wordt 873 keer per dag aangevallen

Foto: Maksim Shmeljov/Shutterstock

Hackers zijn helaas een niet te negeren onderdeel van de huidige crypto industrie. Het gebeurt geregeld dat een platform het slachtoffer wordt van hackers en dat er soms wel vele miljoenen worden gestolen. Er bestaan gelukkig echter ook goedaardige hackers, de zogeheten white hat hackers. Zij hebben sinds 2020 allerlei kwetsbaarheden opgespoord en gezamenlijk meer dan $65 miljoen aan beloningen verdiend.

Forse daling Solana koers zorgt voor fortuin aan liquidaties
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

White hat crypto hackers

Volgens Immunefi werd 58% van deze beloningen uitgekeerd aan hackers die kwetsbaarheden op smart contracts op het spoor waren gekomen. 39% werd in de categorie websites and applications uitgekeerd en slechts 2,6% in ledger technology and blockchain. Duidelijk is dus dat smart contract platformen het meest kwetsbaar zijn geweest de afgelopen twee jaar.

Vooral het afgelopen jaar zagen we dat white hackers een recordhoeveelheid aan beloningen wisten te krijgen. Dit jaar alleen was dat maar liefst $52 miljoen. Dit heeft volgens Immunefi alles te maken met het feit dat het hacken van crypto platformen in 2022 populairder is geworden onder zowel kwaadaardige als goedaardige hackers naarmate de industrie is gegroeid.

Helaas heeft niet elke hacker goed in de zin, dat blijkt ook uit de cijfers van dit jaar. In alleen al de maand oktober werd er dit jaar zo’n $657 miljoen door hackers gestolen. Gedurende het hele jaar is dit bedrag al meer dan $3 miljard, haast een verdubbeling van het totaal gestolen bedrag in 2021.

Goedaardige crypto hackers een belangrijke verdediging

Desalniettemin is het een positieve ontwikkeling te noemen dat white hat hackers gezamenlijk een recordomzet hebben gedraaid. Zij zijn namelijk een enorm belangrijke verdedigingslinie voor veel crypto projecten. Soms kan een simpele kwetsbaarheid al tot tientallen miljoenen verlies lijden voor een project.

Het belonen van degene die de kwetsbaarheid opmerkt kan daarom veel ellende voorkomen. Het is vele malen wenselijker om iemand bijvoorbeeld $500.000 uit te keren dan mogelijk vele miljoenen te verliezen aan iemand met boosaardige intenties. 

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie