Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Woensdag wordt een spannende dag voor Ripple en XRP (XRP), dit is waarom

Woensdag 15 januari wordt een spannende dag voor Ripple. De hoogste rechter van de rechtbank van het Noordelijke District van Californië zal zich op die dag namelijk uitlaten over een motie tot verwerping. Ripple wordt in deze zaak beschuldigd van het verkopen van effecten in de vorm van XRP (XRP), een beschuldiging waar het bedrijf al vaker te maken mee heeft gehad in het verleden.

Een groep investeerders heeft Ripple aangeklaagd voor het verkopen van XRP in de periode van 2013 tot 2015. Bradley Sostack beschuldigde Ripple ervan een “oneindige Initial Coin Offering (ICO)” te houden. XRP zou volgens hen een vermomde vorm van effecten zijn en deze constant aan investeerders verkopen.

- Advertentie -

Hierdoor schendt Ripple het effectenrecht, althans als het aan de aanklager ligt. Ripple diende echter vorig jaar een motie tot verwerping in. Het bedrijf deed dit niet op basis van het feit dat XRP geen effecten zijn, maar omdat de zaak verjaard zou zijn. De groep investeerders had namelijk uiterlijk 2016 al een zaak aan moeten hebben gespannen. Daardoor zijn de aanklagers te laat, aldus Ripple.

Komende dinsdag zal de rechter haar oordeel vellen over deze motie. Mocht de motie worden aangenomen dan is een rechtszaak van tafel en is Ripple dus in principe veilig. De vraag is echter voor hoe lang dit het geval zal zijn.

De verwerping van de aanklacht verduidelijkt namelijk alweer niet of XRP als effecten kunnen worden bestempeld of niet. Een definitief oordeel blijft namelijk uit. De discussie of XRP een effect is of niet zal in dat geval dus blijven voortduren.

Mocht de rechter de motie niet accepteren dan zal de rechtszaak voort worden gezet. In dat geval bestaat er de kans dat de verkochte XRP als effecten worden aangemerkt, waarmee Ripple het risico loopt op hoge boetes. Een voorbeeld van een dergelijke situatie is de rechtszaak tegen Telegram. Dit project werd vorig jaar aangeklaagd door de Securities and Exchange Commission (SEC) en loopt nu het risico op hoge boetes.

David heeft een nieuwe wekelijkse koersanalyse online staan! Volgens hem zijn nu de bulls aan zet. Mis zijn analyse niet!


Gratis video’s bekijken? Surf dan naar ons YouTube-kanaal. Abonneer je op ons kanaal en mis niets!

abonneren_youtube

Met ons meekletsen over cryptocurrencies en blockchain-technologie? Join dan ons gratis discussiekanaal op Telegram!

telegram180

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€10.031,20 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.903,00 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.981,84 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€9.982,15 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€10.031,20 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.903,00 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.981,84 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€9.982,15 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: BTC en temperatuur stijgen flink door!

Niet alleen blijven de temperaturen stijgen, ook crypto stijgt flink en laat mensen weer dromen over eigen tropische eilanden. Persoonlijk blijf ik nuchter genoeg,...