Timo Bult Timo Bult
13/01/2020 18:20 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/09/2023 09:36

Woensdag wordt een spannende dag voor Ripple en XRP (XRP), dit is waarom

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Woensdag wordt een spannende dag voor Ripple, dit is waarom

Woensdag 15 januari wordt een spannende dag voor Ripple. De hoogste rechter van de rechtbank van het Noordelijke District van Californië zal zich op die dag namelijk uitlaten over een motie tot verwerping. Ripple wordt in deze zaak beschuldigd van het verkopen van effecten in de vorm van XRP (XRP), een beschuldiging waar het bedrijf al vaker te maken mee heeft gehad in het verleden.
Een groep investeerders heeft Ripple aangeklaagd voor het verkopen van XRP in de periode van 2013 tot 2015. Bradley Sostack beschuldigde Ripple ervan een “oneindige Initial Coin Offering (ICO)” te houden. XRP zou volgens hen een vermomde vorm van effecten zijn en deze constant aan investeerders verkopen.
Hierdoor schendt Ripple het effectenrecht, althans als het aan de aanklager ligt. Ripple diende echter vorig jaar een motie tot verwerping in. Het bedrijf deed dit niet op basis van het feit dat XRP geen effecten zijn, maar omdat de zaak verjaard zou zijn. De groep investeerders had namelijk uiterlijk 2016 al een zaak aan moeten hebben gespannen. Daardoor zijn de aanklagers te laat, aldus Ripple.
Komende dinsdag zal de rechter haar oordeel vellen over deze motie. Mocht de motie worden aangenomen dan is een rechtszaak van tafel en is Ripple dus in principe veilig. De vraag is echter voor hoe lang dit het geval zal zijn.
De verwerping van de aanklacht verduidelijkt namelijk alweer niet of XRP als effecten kunnen worden bestempeld of niet. Een definitief oordeel blijft namelijk uit. De discussie of XRP een effect is of niet zal in dat geval dus blijven voortduren.
Mocht de rechter de motie niet accepteren dan zal de rechtszaak voort worden gezet. In dat geval bestaat er de kans dat de verkochte XRP als effecten worden aangemerkt, waarmee Ripple het risico loopt op hoge boetes. Een voorbeeld van een dergelijke situatie is de rechtszaak tegen Telegram. Dit project werd vorig jaar aangeklaagd door de Securities and Exchange Commission (SEC) en loopt nu het risico op hoge boetes.
David heeft een nieuwe wekelijkse koersanalyse online staan! Volgens hem zijn nu de bulls aan zet. Mis zijn analyse niet!


Gratis video’s bekijken? Surf dan naar ons YouTube-kanaal. Abonneer je op ons kanaal en mis niets!

abonneren_youtube

Met ons meekletsen over cryptocurrencies en blockchain-technologie? Join dan ons gratis discussiekanaal op Telegram!

telegram180
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie