Robin Hazekamp Robin Hazekamp
29/07/2023 18:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/07/2023 18:00

Worldcoin crypto maakt eerste kritische aanpassingen

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Worldcoin crypto maakt eerste kritische aanpassingen

Foto: Shutterstock/Robert Way

Het pas gelanceerde crypto netwerk Worldcoin (WLD) heeft een eerste ronde aan aanpassingen uitgevoerd. De adviesbureaus voor online veiligheid, Nethermind en Least Authority, vonden een aantal beveiligingsproblemen bij Worldcoin. Een groot aantal van deze problemen lijkt nu te zijn opgelost.

Man ziet $3,5 miljoen aan PEPE winst verdampen, dit ging er mis
Man ziet $3,5 miljoen aan PEPE winst verdampen, dit ging er mis

Worldcoin crypto doet eerste beveiligingschecks

Onlangs lanceerde het vrij revolutionaire netwerk Worldcoin en de daarbij horende munt WLD. Het netwerk maakt gebruik van een nieuw, maar controversieel, systeem genaamd ‘proof-of-humanity’. Dat houdt in dat voor registratie een bewijs nodig is om het crypto netwerk te mogen betreden. Worldcoin doet dat met een scan van de iris van de gebruiker. 

Nu Worldcoin net gelanceerd is werd het tijd voor een eerste kritische kijk op het netwerk. Het systeem is al een tijd in de maak, maar vaak vallen bepaalde problemen in de code pas na lancering op. Meestal worden er dan adviesbureaus voor crypto ingehuurd om problemen te vinden. Dat was deze keer ook het geval

Nethermind vond 26 problemen in de code van Worldcoin, waarvan er 24 zijn opgelost. Van de resterende twee werd één probleem gedeeltelijk opgelost en aan de andere wordt nog gewerkt. Least authority vond drie problemen en maakte daarnaast zes suggesties om het systeem te verbeteren. Die problemen zijn inmiddels allemaal opgelost en de oplossingen geïmplementeerd.

Advertentie

Kritiek op ‘proof-of-humanity’ crypto ontwerp

Worldcoin’s ‘proof-of-humanity’ systeem is bijzonder voor de crypto industrie die bekend staat om de anonimiteit. Het gaat dan ook niet zonder de nodige kritiek. Gebruikers moeten een scan maken van hun iris met een apparaatje genaamd ‘the orb’. De techniek heeft veel kritiek ontvangen omtrent de privacywetten. Echter verzekert oprichter Sam Altman het publiek ervan dat het apparaat de privacy van de gebruikers niet schendt. Het apparaatje maakt een scan van de iris en zet dat om in een hash die de klant op het netwerk kan gebruiken. De scan wordt volgens hem niet opgeslagen en zal ook niet worden verzonden naar derden.

Deel dit artikel
Robin Hazekamp

Robin Hazekamp is sinds mei 2023 actief bij Crypto Insiders. Als freelance vertaler kwam hij in contact met het platform. Hij is momenteel bachelorstudent Biologie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Robin heeft een brede interesse in crypto, mede dankzij Europese politieke competities waarin hij uitblonk. Zijn expertise ligt op het gebied van regelgeving, psychologie en criminaliteit binnen de cryptowereld.

Net binnen
Trending
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Gigantische XRP prijsstijging op de loer, volgens crypto-analisten
Dit is wanneer XRP de $250 kan halen volgens analisten
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

XRP stijgt 40% in
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
terra-luna-lunc-do-kwon
Terra-drama nadert einde: Miljarden-schikking leidt tot verkoop bedrijven
Zuid-Korea opent aanval op Noord-Koreaanse bitcoins
Noord-Koreaanse cryptodieven beginnen $305 miljoen te versluizen
Advertentie