Robin Hazekamp Robin Hazekamp
29/07/2023 18:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/07/2023 18:00

Worldcoin crypto maakt eerste kritische aanpassingen

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Worldcoin crypto maakt eerste kritische aanpassingen

Foto: Shutterstock/Robert Way

Het pas gelanceerde crypto netwerk Worldcoin (WLD) heeft een eerste ronde aan aanpassingen uitgevoerd. De adviesbureaus voor online veiligheid, Nethermind en Least Authority, vonden een aantal beveiligingsproblemen bij Worldcoin. Een groot aantal van deze problemen lijkt nu te zijn opgelost.

🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIB miljonair; pak jouw gratis 1.500.000 SHIB
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Worldcoin crypto doet eerste beveiligingschecks

Onlangs lanceerde het vrij revolutionaire netwerk Worldcoin en de daarbij horende munt WLD. Het netwerk maakt gebruik van een nieuw, maar controversieel, systeem genaamd ‘proof-of-humanity’. Dat houdt in dat voor registratie een bewijs nodig is om het crypto netwerk te mogen betreden. Worldcoin doet dat met een scan van de iris van de gebruiker. 

Nu Worldcoin net gelanceerd is werd het tijd voor een eerste kritische kijk op het netwerk. Het systeem is al een tijd in de maak, maar vaak vallen bepaalde problemen in de code pas na lancering op. Meestal worden er dan adviesbureaus voor crypto ingehuurd om problemen te vinden. Dat was deze keer ook het geval

Nethermind vond 26 problemen in de code van Worldcoin, waarvan er 24 zijn opgelost. Van de resterende twee werd één probleem gedeeltelijk opgelost en aan de andere wordt nog gewerkt. Least authority vond drie problemen en maakte daarnaast zes suggesties om het systeem te verbeteren. Die problemen zijn inmiddels allemaal opgelost en de oplossingen geïmplementeerd.

Advertisement

Kritiek op ‘proof-of-humanity’ crypto ontwerp

Worldcoin’s ‘proof-of-humanity’ systeem is bijzonder voor de crypto industrie die bekend staat om de anonimiteit. Het gaat dan ook niet zonder de nodige kritiek. Gebruikers moeten een scan maken van hun iris met een apparaatje genaamd ‘the orb’. De techniek heeft veel kritiek ontvangen omtrent de privacywetten. Echter verzekert oprichter Sam Altman het publiek ervan dat het apparaat de privacy van de gebruikers niet schendt. Het apparaatje maakt een scan van de iris en zet dat om in een hash die de klant op het netwerk kan gebruiken. De scan wordt volgens hem niet opgeslagen en zal ook niet worden verzonden naar derden.

Deel dit artikel
Robin Hazekamp

Toen Robin in de Europese politieke wedstrijd iMEP opeens moest verzinnen hoe de EU effectieve regelgeving op moest stellen voor cryptocurrency, stond hij even met zijn mond vol tanden. Terwijl hij zijn achtergrondonderzoek uitvoerde, ontdekte hij de voordelen van deze economische noviteit. In Robins visie gaan de EU en cryptocurrency hand in hand. Met een scherpe blik analyseert Robin hoe politiek en cryptocurrency elkaar zowel aanvult als tegenwerkt.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Advertisement
Advertisement