Roy van Krieken Roy van Krieken
15/05/2023 17:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/05/2023 17:00

ChatGPT en Worldcoin: Hoe Sam Altman AI en crypto verenigt

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Worldcoin zorgen nemen toe: 98% tokens in slechts 10 crypto wallets

Foto: Kitreel/Shutterstock

De man achter ChatGPT en de CEO van OpenAI, Sam Altman, staat mogelijk op het punt om maar liefst $100 miljoen op te halen voor een crypto project genaamd Worldcoin. Dit is een relatief onbekende cryptocurrency die de dreiging van geavanceerde artificial intelligence (AI) tegen zou moeten gaan, dat meldt de Financial Times.

MicroStrategy gehackt en vooral één crypto gebruiker betaalt de prijs
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Wat is het verband tussen ChatGPT en Worldcoin?

Worldcoin werd reeds in 2019 opgericht door Sam Altman dus en Alex Blania. Sindsdien bleef Worldcoin eigenlijk onder de radar opereren, maar werkte het achter de schermen hard aan het binnenhalen van grote investeerders. Desalniettemin had Worldcoin vanaf de eerste dag gigantische ambities.

Het plan is namelijk om revolutionaire oog-scanningtechnologie te gaan gebruiken om een wereldwijd identificatie-netwerk op te zetten. Hiermee zou je vervolgens weer toegang krijgen tot een eigen valuta die over de hele wereld gebruikt kan worden: Worldcoin.

“Er wordt iris-biometrie gebruikt om de unieke persoonlijkheid van een persoon vast te stellen, en vervolgens een digitale wereld-ID creëert die pseudoniem kan worden gebruikt in een breed scala van alledaagse toepassingen zonder de identiteit van de gebruiker te onthullen”

Dit identificatiesysteem moet ervoor zorgen dat er te allen tijden een onderscheid gemaakt kan worden tussen robots en echte mensen in de online wereld. Dit natuurlijk in de context van een groeiende angst voor alsmaar vorderende AI-technologie. Dat de CEO van OpenAI hier zo nauw aan meewerkt is natuurlijk op zijn minst interessant.

Meer investeerders stromen binnen

Ondertussen heeft Worldcoin al steun gekregen van grote namen in de financiële wereld, waaronder Digital Currency Group, Coinbase, mede-oprichter van LinkedIn Reid Hoffman en Andreessen Horowitz. 

Sam Altman voert volgens de Financial Times nu gesprekken om nog eens $100 miljoen op te halen voor Worldcoin. Volgens het rapport zouden deze gesprekken al in een gevorderd stadium zijn. Mocht dit lukken dan zal er al ruim $200 miljoen in het ambitieuze project zijn geïnvesteerd.

Op dit moment is Worldcoin nog in beta, maar nu maakt het bedrijf zich op om het eigen blockchain protocol uit te rollen en in de komende zes weken ook daadwerkelijk transacties te gaan registreren.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie