Kevin Schijven Kevin Schijven
19/05/2023 10:25 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/05/2023 10:25

XRP hardste en vrijwel enige stijger in rode crypto markt

icon-ethereum
Ethereum nieuws
XRP schiet ervandoor terwijl crypto markt alweer afkoelt

Foto: Alexandru Nika/Shutterstock

De crypto markt blijft in mei langzaamaan bloeden. Ook vandaag staan de meeste munten uit de top 100 in het rood, al zakt het grootste deel maar met enkele procenten. Het aantal munten dat vandaag nog groen kleurt is wel erg karig, maar er zit een hele grote tussen. De totale marktkapitalisatie van crypto zakt echter met 1,2% naar $1,171 biljoen.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin koers maakt lower low

Bitcoin (BTC) vangt vandaag de hardste klap uit de top 10 en maakte gisterenavond zelfs een lower low ten opzichte van de vorige dip naar $26.350. Gedurende nacht consolideerde bitcoin rond $26.800 en het lukt nog niet om de $27.000 te heroveren. Met een prijs van $26.850 staat de BTC koers vandaag 2,1% in de min.

Advertentie

Ook ethereum komt dieper uit

Ethereum (ETH) houdt iets sterker stand dan bitcoin, maar maakte gisteren ook een lower low naar $1.770. Vanochtend loopt ether tegen weerstand aan rond $1.810 en de koers staat met een prijs van $1.808 vandaag 1,1% in de min.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Crypto top 10 weer in ‘t rood

Polygon (MATIC) weet te herstellen naar dezelfdfe prijs als 24 uur geleden: $0,8765. Dogecoin (DOGE) lukt dat echter niet en staat met $0,0735 vandaag 0,8% in de min. Polkadot (DOT) hangt rond $5,35 en staat daarmee 1% in de min.

Binance coin (BNB) loopt tegen weerstand aan rond $310 en staat met $309 vandaag 1,3% in de min. Litecoin (LTC) zakt met 1,4% naar $91,7. Cardano (ADA), die gisteren nog fors steeg, zakt vandaag met 1,7% terug naar de $0,37. Tot slot zakt solana (SOL) met 1,8% naar $20,45.

Nieuwe Ethereum upgrade maakt het verliezen van private keys verleden tijd
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

XRP enige stijger in top 10

Dan hebben we nog de grote uitzondering van de dag: ripple (XRP). De XRP koers maakte gisterenochtend een enorme sprong en houdt sterker stand de rest van de markt. Momenteel schommelt XRP rondom $0,465 en staat daarmee zo’n 4% in de plus.

XRP kreeg al eerder deze week een steuntje in de rug door nieuwe ontwikkelingen in de rechtszaak met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Dat gaf investeerders hoop over de uitkomst. Ditmaal lijkt de stijging het gevolg te zijn van een aankondiging voor een nieuwe platform voor central bank digital currencies (CBDC’s).

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Crypto top 100 hardste dalers en stijgers

De top 100 kleurt over het algemeen weer rood. Aan de top vinden we vandaag lido (LDO), sui (SUI) en immutablex (IMX) allemaal meer dan 5% in de min staan. Pepe (PEPE) blijft dalen en verliest vandaag bijna 6% van zijn waarde. Optimism (OP) is echter de grootste verliezer en zakt met 6% naar $1,70.

Toch hebben we naast XRP nog een paar andere koersen die groen kleuren in de top 100. Injective (INJ) lijkt verder te willen stijgen en klimt met 3% naar $6,8. Render (RNDR) zet zijn rally voort en stijgt met 3,2% naar $2,4.

Tot slot hebben we nog bitget token (BGB). De BGB koers staat vandaag 3,5% in de plus en komt op het moment van schrijven rond $0,475 uit.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Zoek jij meer inzicht in crypto koersen of hulp met handelen?

In de premium omgeving van Crypto Insiders vindt je een levendige en vriendelijke community van meer dan 1.000 leden die elkaar helpen met handelen. Ook delen onze analisten hier wekelijks meer dan 20 technische analyses exclusief voor premium leden. Bekijk onze Premium pagina voor meer informatie en probeer direct de eerste 30 dagen gratis.

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie