Roy van Krieken Roy van Krieken
18/05/2023 18:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/05/2023 18:30

Ripple onthult nieuw valuta-platform voor digitale revolutie

xrp-xrp-logo
Ripple nieuws
Ripple verwacht snelle terugkeer XRP bij banken

Foto: Am.uhrinova/Shutterstock

Ripple (XRP) heeft vandaag een nieuw central bank digital currency (CBDC) platform onthuld. Dit platform zou centrale banken en andere financiële dienstverleners in staat moeten stellen om hun eigen CBDC’s op te zetten. Hiermee hoopt Ripple een belangrijke rol te spelen in de digitale transformatie van geld over de hele wereld.

Dit is wanneer XRP de $250 kan halen volgens analisten
Dit is wanneer XRP de $250 kan halen volgens analisten

Ripple CBDC’s

CBDC’s zijn een soort digitale valuta die rechtstreeks door een centrale bank worden uitgegeven en gereguleerd. Ze vertegenwoordigen een digitale vorm van fiatgeld en zijn ontworpen om te functioneren als een directe digitale tegenhanger van de traditionele fysieke valuta. 

Het ‘Ripple CBDC platform’ maakt gebruik van dezelfde blockchain technologie die ook achter de XRP Ledger schuilgaat en hoopt hiermee CBDC’s voor centrale banken over de hele wereld toegankelijker te maken. Op het nieuwe platform kunnen gebruikers eigenlijk het hele proces van het uitrollen van een CBDC regelen. Van de uitgifte tot het regelen van transacties. Alles wordt bij het nieuwe platform ondergebracht.

Uiteraard is de gemiddelde crypto belegger niet de doelgroep van dit CBDC platform, maar zijn het overheden en centrale banken die hier mogelijk mee aan het werk zullen gaan. James Wallis, top man bij Ripple, had het volgende te zeggen:

“Als vertrouwde partner van verschillende centrale banken geloven we dat dit platform problemen zal helpen oplossen voor veel centrale banken en overheden die plannen bedenken en een technologiestrategie ontwikkelen voor CBDC-implementaties.”

XRP in de toekomst

Vooral Afrika is een regio waar Ripple zijn pijlen op gericht heeft. Onlangs was in het Ripple nieuws te lezen dat het bedrijf al samenwerkt met maar liefst 13 landen op het Afrikaanse continent. Mogelijk dat enkele overheden in de toekomst dus ook zullen samenwerken met Ripple voor de uitgifte van hun eigen CBDC’s.

Uiteraard loopt de beruchte rechtszaak tussen Ripple en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) ook nog steeds. Gisteren werd wel bekend dat Ripple een grote overwinning boekte op de Amerikaanse toezichthouder. Deze nieuwe ontwikkeling zou het verloop van de zaak zeker op een positieve manier voor Ripple kunnen beïnvloeden.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy van Krieken is redacteur bij Crypto Insiders sinds april 2021, een rol die hij kreeg via een aanbeveling. Met een diploma in geschiedenis van de Universiteit Utrecht, heeft Roy zijn schrijfvaardigheden aangescherpt, wat een natuurlijke overgang naar een schrijfcarrière mogelijk maakte. Zijn interesse in cryptocurrency en blockchain werd gewekt door vrienden en zijn eigen investerings- en tradingervaring. Roy’s specialisaties omvatten macro-economische trends, trading en regulatie. Hij is vastbesloten om betrouwbare en toegankelijke crypto-informatie te bieden en zo bij te dragen aan de mainstream adoptie van cryptocurrency in Nederland.

Net binnen
Trending
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Memecoin-oprichter in tranen, crypto koers crasht 90% tijdens livestream
Bitcoin’s zware correctie: Lange termijn investeerders veranderen strategie
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
Advertentie

Trending Ripple nieuws

Gigantische XRP prijsstijging op de loer, volgens crypto-analisten
Dit is wanneer XRP de $250 kan halen volgens analisten
Sinds 2023 wekelijks €25 aan XRP kopen: het verrassende resultaat
Sinds 2023 wekelijks €25 aan XRP kopen: het verrassende resultaat
Advertentie