Roy van Krieken Roy van Krieken
18/05/2023 18:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/05/2023 18:30

Ripple onthult nieuw valuta-platform voor digitale revolutie

xrp-xrp-logo
Ripple nieuws
Ripple verwacht snelle terugkeer XRP bij banken

Foto: Am.uhrinova/Shutterstock

Ripple (XRP) heeft vandaag een nieuw central bank digital currency (CBDC) platform onthuld. Dit platform zou centrale banken en andere financiële dienstverleners in staat moeten stellen om hun eigen CBDC’s op te zetten. Hiermee hoopt Ripple een belangrijke rol te spelen in de digitale transformatie van geld over de hele wereld.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Ripple CBDC’s

CBDC’s zijn een soort digitale valuta die rechtstreeks door een centrale bank worden uitgegeven en gereguleerd. Ze vertegenwoordigen een digitale vorm van fiatgeld en zijn ontworpen om te functioneren als een directe digitale tegenhanger van de traditionele fysieke valuta. 

Het ‘Ripple CBDC platform’ maakt gebruik van dezelfde blockchain technologie die ook achter de XRP Ledger schuilgaat en hoopt hiermee CBDC’s voor centrale banken over de hele wereld toegankelijker te maken. Op het nieuwe platform kunnen gebruikers eigenlijk het hele proces van het uitrollen van een CBDC regelen. Van de uitgifte tot het regelen van transacties. Alles wordt bij het nieuwe platform ondergebracht.

Uiteraard is de gemiddelde crypto belegger niet de doelgroep van dit CBDC platform, maar zijn het overheden en centrale banken die hier mogelijk mee aan het werk zullen gaan. James Wallis, top man bij Ripple, had het volgende te zeggen:

“Als vertrouwde partner van verschillende centrale banken geloven we dat dit platform problemen zal helpen oplossen voor veel centrale banken en overheden die plannen bedenken en een technologiestrategie ontwikkelen voor CBDC-implementaties.”

XRP in de toekomst

Vooral Afrika is een regio waar Ripple zijn pijlen op gericht heeft. Onlangs was in het Ripple nieuws te lezen dat het bedrijf al samenwerkt met maar liefst 13 landen op het Afrikaanse continent. Mogelijk dat enkele overheden in de toekomst dus ook zullen samenwerken met Ripple voor de uitgifte van hun eigen CBDC’s.

Uiteraard loopt de beruchte rechtszaak tussen Ripple en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) ook nog steeds. Gisteren werd wel bekend dat Ripple een grote overwinning boekte op de Amerikaanse toezichthouder. Deze nieuwe ontwikkeling zou het verloop van de zaak zeker op een positieve manier voor Ripple kunnen beïnvloeden.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie