Wessel Kersting Wessel Kersting
20/02/2022 15:32 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/09/2023 11:34

XRP koers-analyse: Wat kunnen we van de koers verwachten?

icon-altcoins
Altcoin nieuws
XRP koers-analyse: Wat kunnen we van de koers verwachten?

Foto: Akif CUBUK / Shutterstock.com

Een van de weinige stijgers van de dag vandaag is Ripple (XRP). De coin wist met ongeveer 5% te stijgen. Over de afgelopen zeven dagen zagen we een daling van ongeveer 4%. XRP staat op het moment van schrijven op de 6e plaats op basis van marktwaarde. 

Dit is een gratis premium artikel; bevalt dit artikel? Onze redactie publiceert dagelijks twee premium koers-analyses zoals deze van verschillende mid marketcap cryptocurrencies. Wil je volledig op de hoogte blijven van kansen in de cryptomarkt? Meld je dan gratis aan.

Nederlandse cryptoanalist voorspelt Polkadot koersexplosie van 500%
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Wat is Ripple? 

Het is erg belangrijk om het verschil tussen XRP, Ripple en RippleNet te snappen. Ripple is het overkoepelend bedrijf dat XRP en RippleNet beheert. XRP is weer iets anders dan Ripple. Dit is namelijk de valuta die draait op het digitale betalingsplatform RippleNet dat op de gedistribueerde ledger ‘XRP Ledger’ staat. Hoewel Ripple XRP beheert blijft de XRP Ledger een open-source netwerk. Het doel van XRP is om een ​​snel, goedkoper en beter schaalbaar alternatief te zijn voor zowel andere digitale activa als bestaande monetaire betalingsplatformen als SWIFT.

Advertentie

Waarom stijgt XRP in waarde?

De stijging zou verklaard kunnen worden door een ontwikkeling in de langlopende rechtszaak tussen de Securities and Exchange Commission (SEC), Amerikaanse toezichthouders op de financiële markten, en Ripple. In de rechtszaak zijn er nieuwe documenten vrijgegeven waaruit blijkt dat de juridische medewerkers Ripple in 2012 al aangaf dat zij hun XRP tokens niet op bepaalde manieren moest aanbieden omdat de tokens dan mogelijk als securities of commodities gezien konden worden. Hier heeft Ripple zich netjes aan gehouden. 

Dit is weer een positieve ontwikkeling in de rechtszaak aangezien Ripple nu bewijs heeft dat zij er in 2012 al rekening mee hielden dat zij aan de juiste wet- en regelgeving wilde voldoen en dit ook daadwerkelijk hebben gedaan. 

Technische analyse 

De koers van XRP is sinds de vorige analyse niet veel veranderd. Het is echter wel duidelijk dat de koers toch niet uit het driehoekspatroon wist te breken. De test aan de bovenkant van het patroon bleef ook bij slechts een retest. Het is ook duidelijk dat de pieken van candles van de afgelopen dagen steeds lager worden. Deze pieken volgen dus perfect het patroon. Zoals in de vorige analyse aangegeven is het een neutraal patroon dus we kunnen van te voren nog niet zeggen welke kant we waarschijnlijk zullen uitbreken. Dit is dus nog even wachten.

Wat zijn de verwachtingen voor de komende periode?

De cryptocurrency markt ontwikkelt zich momenteel razendsnel en is continu in beweging. Om deze reden communiceren onze analisten gedurende de dag meerdere updates en analyses in ons Discord kanaal voor leden. Klik hier om te leren hoe je je voor dit kanaal kunt aanmelden en wat je van ons kunt verwachten.

Deel dit artikel
Wessel Kersting

Wessel is altijd al geïnteresseerd geweest in de economie en kwam in 2016 in aanraking met Bitcoin. Hij deed ook in dat jaar zijn eerste crypto-investering. Met zijn achtergrond in boekhouding en beleggen houdt Wessel zich bezig met fundamentele, gedrags- en technische analyses, hypes, trends en natuurlijk het nieuws omtrent blockchain-technologie en cryptocurrencies.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie