Timo Bult Timo Bult
20/02/2022 10:35 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/02/2022 10:35

Deze 2 documenten in XRP rechtszaak zorgden voor koers stijging

xrp-xrp-logo
Ripple nieuws
Deze 2 documenten zorgden voor XRP koers stijging

Foto: FrankHH/Shutterstock

Wie gisteren naar de ripple (XRP) grafiek keek zag in het begin van de middag een plotselinge stijging van maar liefst 10%. De stijging vond plaats te midden van een marktbrede correctie die de koersen opnieuw dieper lieten dalen. Waar kwam deze opvallende stijging van XRP opeens vandaan? De oorzaak lijkt bij twee nieuwe documenten te liggen!

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Nieuwe ontwikkeling XRP rechtszaak

In de rechtszaak tussen Ripple, zijn oprichters en de Securities and Exchange Commission (SEC) zijn twee nieuwe documenten vrijgegeven. Uit die documenten blijkt dat Ripple zijn best heeft gedaan om ervoor te zorgen dat XRP geen effect is. Investeerders zagen dit gisteren als een mogelijke positieve ontwikkeling voor de positie van Ripple in de rechtszaak.

Beide documenten zijn afkomstig van Perkins Coie, een internationaal advocatenkantoor. Al in 2021 trok Ripple hier aan de bel om onderzoek te doen naar zijn plan om een cryptocurrency te lanceren. Destijds, in februari 2012, kwam Perkins Coie met de conclusie dat de vorm van de cryptocurrency op dat moment inderdaad als effect gezien zou kunnen worden.

Ripple paste zich aan

In reactie hierop ging Ripple aan de slag om zijn plan aan te passen. Later trok het weer aan de bel bij Perkins Coie om een nieuwe evaluatie te laten doen. In oktober 2012 kwam het advocatenkantoor met een nieuwe memo. En die was een stuk positiever, zo laat Jamer Filan, een advocaat die de zaak in de gaten houdt, weten:

“De memo van oktober [2012] was positiever en hoewel er stond dat er een “klein” risico bestond dat de SEC het daar niet mee eens zou zijn, concludeerde Perkins Coie dat Ripple Credits [de vroege versie van XRP] niet als effecten moeten worden beschouwd. De memo suggereerde ook stappen die Ripple zou kunnen nemen om het risico te minimaliseren dat de SEC.”

Waarom die positief uit kan pakken voor Ripple

Het zijn twee memo’s die de zaak van Ripple positief kunnen beïnvloeden. Het laat namelijk zien dat het bedrijf niet zomaar een cryptocurrency heeft gelanceerd en verkocht. Ripple heeft onderzoek laten doen voor de lancering en heeft hiermee laten zien dat het bedrijf zich aan de geldende wet- en regelgeving wilde houden. In reactie op de nieuwe documenten tweette Ripple CEO, Brad Garlinghouse:

“Wat we zien is dat de SEC 8 jaar heeft gewacht om te beslissen dat ze het niet eens waren met deze analyse, waarbij duizenden en duizenden XRP-houders (die ze beweren te beschermen) in het proces werden gedecimeerd.”

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie