Timo Bult Timo Bult
20/02/2022 10:35 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/02/2022 10:35

Deze 2 documenten in XRP rechtszaak zorgden voor koers stijging

xrp-xrp-logo
Ripple nieuws
Deze 2 documenten zorgden voor XRP koers stijging

Foto: FrankHH/Shutterstock

Wie gisteren naar de ripple (XRP) grafiek keek zag in het begin van de middag een plotselinge stijging van maar liefst 10%. De stijging vond plaats te midden van een marktbrede correctie die de koersen opnieuw dieper lieten dalen. Waar kwam deze opvallende stijging van XRP opeens vandaan? De oorzaak lijkt bij twee nieuwe documenten te liggen!

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in mei gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Nieuwe ontwikkeling XRP rechtszaak

In de rechtszaak tussen Ripple, zijn oprichters en de Securities and Exchange Commission (SEC) zijn twee nieuwe documenten vrijgegeven. Uit die documenten blijkt dat Ripple zijn best heeft gedaan om ervoor te zorgen dat XRP geen effect is. Investeerders zagen dit gisteren als een mogelijke positieve ontwikkeling voor de positie van Ripple in de rechtszaak.

Beide documenten zijn afkomstig van Perkins Coie, een internationaal advocatenkantoor. Al in 2021 trok Ripple hier aan de bel om onderzoek te doen naar zijn plan om een cryptocurrency te lanceren. Destijds, in februari 2012, kwam Perkins Coie met de conclusie dat de vorm van de cryptocurrency op dat moment inderdaad als effect gezien zou kunnen worden.

Ripple paste zich aan

In reactie hierop ging Ripple aan de slag om zijn plan aan te passen. Later trok het weer aan de bel bij Perkins Coie om een nieuwe evaluatie te laten doen. In oktober 2012 kwam het advocatenkantoor met een nieuwe memo. En die was een stuk positiever, zo laat Jamer Filan, een advocaat die de zaak in de gaten houdt, weten:

“De memo van oktober [2012] was positiever en hoewel er stond dat er een “klein” risico bestond dat de SEC het daar niet mee eens zou zijn, concludeerde Perkins Coie dat Ripple Credits [de vroege versie van XRP] niet als effecten moeten worden beschouwd. De memo suggereerde ook stappen die Ripple zou kunnen nemen om het risico te minimaliseren dat de SEC.”

Waarom die positief uit kan pakken voor Ripple

Het zijn twee memo’s die de zaak van Ripple positief kunnen beïnvloeden. Het laat namelijk zien dat het bedrijf niet zomaar een cryptocurrency heeft gelanceerd en verkocht. Ripple heeft onderzoek laten doen voor de lancering en heeft hiermee laten zien dat het bedrijf zich aan de geldende wet- en regelgeving wilde houden. In reactie op de nieuwe documenten tweette Ripple CEO, Brad Garlinghouse:

“Wat we zien is dat de SEC 8 jaar heeft gewacht om te beslissen dat ze het niet eens waren met deze analyse, waarbij duizenden en duizenden XRP-houders (die ze beweren te beschermen) in het proces werden gedecimeerd.”

Deel dit artikel
Timo Bult

Timo is hoofdredacteur van Crypto Insiders en een gepassioneerde voorstander van de real-world toepassingen van cryptotechnologie. Zijn interesse werd gewekt tijdens zijn werk voor een groot Fins accountancybedrijf, waar hij onderzoek deed naar het toepassen van blockchain door financiële bedrijven. Ook voor zijn Master’s thesis bleef hij in de cryptohoek. Hij onderzocht hoe NFT’s in kunnen worden toegepast in games, en welke uitdagingen daar liggen. Timo gelooft dat cryptotechnologie onze economie inclusiever, eerlijker en welvarender kan maken, en dat de transparantie van deze technologie corruptie in ontwikkelingslanden kan tegengaan.

Net binnen
Trending
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Aantal bitcoin wallets neemt in rap tempo toe, BTC op exchanges droogt op
Jouw cryptowallet is in gevaar – dit is wat je vandaag nog moet doen
Cardano staat op vooravond van
Cardano staat op vooravond van “grootste mijlpaal in crypto geschiedenis”
Advertentie

Trending Ripple nieuws

Bizarre XRP voorspelling door cryptobroker - giga run voorspel
Ripple sluit grote strategische samenwerking met overheid
2 bizarre XRP prijsvoorspellingen: Is ripple op $10.000 realistisch?
2 bizarre XRP prijsvoorspellingen: Is ripple op $10.000 realistisch?
Alle cryptonetwerken moeten vervangen worden, waarschuwt Ripple
Alle cryptonetwerken moeten vervangen worden, waarschuwt Ripple
Advertentie