Wessel Kersting Wessel Kersting
13/02/2022 12:30 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/09/2023 11:14

XRP koers-analyse: Ripple maakt betalingen naar Thailand mogelijk

Analyses
Analisten waarschuwen: Ripple koers begint aan flinke weg omlaag

Foto: Gorev Evgenii/Shutterstock

XRP is vandaag met maar liefst 8% gestegen. In dit artikel kijken we naar mogelijk fundamentele redenen waarom deze cryptovaluta in waarde is gestegen en analyseren we de koers zodat je een weloverwogen beslissing kunt maken om XRP te kopen of verkopen.

Een van de hardste stijgers van de dag is vandaag Ripple (XRP). De cryptocurrency wist met ongeveer 8% te stijgen over de afgelopen 24 uur. In de afgelopen zeven dagen zagen we een stijging van ongeveer 24%. XRP staat nu op de 6e plaats op basis van marktwaarde.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Wat is Ripple?

Allereerst is het erg belangrijk om te weten dat er een verschil is tussen XRP, Ripple en RippleNet. XRP is de valuta die draait op het digitale betalingsplatform RippleNet, dat bovenop de gedistribueerde ledger ‘XRP Ledger’ staat. Hoewel RippleNet wordt beheerd door het bedrijf ‘Ripple’, is de XRP Ledger open-source en niet gebaseerd op blockchain, maar eerder op de eerder genoemde gedistribueerde ledger.

Het doel van XRP is om een ​​snel, goedkoper en beter schaalbaar alternatief te zijn voor zowel andere digitale activa als bestaande monetaire betalingsplatformen als SWIFT.

Advertentie

Waarom stijgt XRP in waarde?

Er zijn een aantal verschillende nieuwtjes voorbij gekomen die de stijging van XRP mogelijk zouden kunnen verklaren. Zo heeft Ripple op Twitter aangekondigd dat zij deel uitmaken van de Digital Euro Association (DEA). Hierbij gaan ze helpen bij het ontwikkelen van Central Bank Digital Currencies (CBDC) en stablecoins. Zij geven aan dat dit een grote stap in de juiste richting is wat betreft hun doel en visie. Op deze manier maken zij weer een nieuw betalingssysteem dat werkt middels cryptocurrency en blockchain. Dit sluit ook aan op wat ze in een nieuw rapport hebben onderzocht. 

Daarnaast is Ripple een nieuwe samenwerking aangegaan met SBI Remit om directe overboekingen tussen Japan en Thailand mogelijk te maken. Hiermee willen ze het mensen uit Thailand die nu in Japan wonen makkelijker maken om geld over te maken naar hun thuisland, bijvoorbeeld om geld te geven aan familie die ze daar nog hebben wonen. Ook dit is weer iets wat binnen het doel van Ripple past. Dit zijn dus mooie ontwikkelingen voor het project! 

Technische analyse

Op de dagelijkse grafiek van XRP is een duidelijke algemene trend te zien. Waar de bodems steeds hoger worden en de pieken steeds lager. Dit patroon lijkt op een symmetrisch driehoekspatroon. Dit is een neutraal patroon dus statistisch gezien is er geen voorkeur aan een neerwaartse of opwaartse uitbraak. We zien we dat de bovenste regionen van de driehoek net zijn getest maar dat hier helaas nog geen uitbraak heeft plaatsgevonden. Vooralsnog is dit dus een onzeker patroon. Pas bij een uitbraak weten we of we een bullish positie kunnen aannemen of een bearish positie. 

Wat zijn de verwachtingen voor de komende periode?

Of het project nog met nieuwe samenwerkingen komt en of dit impact gaat hebben op de prijs is afhankelijk van een groot aantal factoren die dagelijks verschillen. Overweeg jij een positie te nemen in XRP? In ons Discord kanaal voor leden bediscussiëren we het nieuws en zullen we verdere updates met jullie blijven delen. Ook zullen hier additionele technische analyses gedeeld worden door een van onze analisten die dieper op de koers ingaan. Je komt hier eenvoudig in contact met onze analisten en crypto coaches, zij helpen je graag een weloverwogen beslissing te maken.

Deel dit artikel
Wessel Kersting

Wessel is altijd al geïnteresseerd geweest in de economie en kwam in 2016 in aanraking met Bitcoin. Hij deed ook in dat jaar zijn eerste crypto-investering. Met zijn achtergrond in boekhouding en beleggen houdt Wessel zich bezig met fundamentele, gedrags- en technische analyses, hypes, trends en natuurlijk het nieuws omtrent blockchain-technologie en cryptocurrencies.

Net binnen
Trending
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Aantal bitcoin wallets neemt in rap tempo toe, BTC op exchanges droogt op
Jouw cryptowallet is in gevaar – dit is wat je vandaag nog moet doen
Cardano staat op vooravond van
Cardano staat op vooravond van “grootste mijlpaal in crypto geschiedenis”
Advertentie

Trending Analyses nieuws

Experts over Bitcoin: ‘dit kan niet lang meer duren’
Experts over Bitcoin: ‘dit kan niet lang meer duren’
4 populaire crypto die op het randje van een uitbraak staan
4 populaire crypto die op het randje van een uitbraak staan
Populaire crypto lijkt op de vooravond van een 80% stijging te staan
Populaire crypto lijkt op de vooravond van een 80% stijging te staan
Advertentie