Bitcoin-mining_alleen_nog_rendabel_voor_grote_spelers

Bitcoin-mining alleen nog rendabel voor grote spelers

21

Met de dalende Bitcoin-prijs zou je kunnen verwachten dat de mining-activiteiten dit jaar ook afgenomen zijn, maar dat is niet het geval. De dalende Bitcoin-prijs in combinatie met een stijgende hashrate (de rekenkracht van computers die de de blockchain draaiende houden) laten zien hoe complex de economie van cryptocurrency-mining is. De toegenomen hashrate maakt crypto-mining nog steeds winstgevende voor veel (grote) spelers, maar de dagen dat je wat kon verdienen met je eigen mining-apparatuur op je zolderkamertje lijken voorbij.

In een bearmarkt kunnen mining-activiteiten minder rendabel worden omdat de kosten ervan (energie, elektriciteit en apparatuur) de baten (beloning in BTC) overstijgen. De kosten blijven nagenoeg gelijk maar de Bitcoin-prijs vertoont over heel 2018 genomen een dalende trend. Dat wil zeggen dat waar een miner in december 2017 nog bijna $20.000 ontving voor elke geminede Bitcoin, hij of zij daar op dit moment slechts $6.500 voor zou krijgen, terwijl de mining-kosten gelijk zijn gebleven.

David Sapper, COO bij cryptocurrency-exchange Blockbid Pty Ltd. in Melbourne, Australië suggereerde dat de consistente toename van de hashrate van Bitcoin het geduld van de investeerders aantoont evenals hun overtuiging dat Bitcoin en de rest van de cryptomarkt uiteindelijk zal herstellen tot de oude niveaus van eind vorig jaar. Tegenover Bloomberg verklaarde Sapper het volgende.

De verhoogde hashrate betekent dat mensen hier zijn voor de lange termijn omdat ze gewoon willen ophopen wat ze hebben, zelfs met de mogelijkheid verlies te lopen. Tegelijkertijd moeten ze soms wel alles wat ze opgehoopt hebben verkopen tegen dumpprijzen.

Marco Streng, CEO van Genesis Mining, zei eveneens tegen Bloomberg dat efficiëntere miners met zeer geavanceerde mining-faciliteiten groot genoeg zijn om het wegvallen van de miners op de zolderkamertjes, die geen ruimte en fondsen hebben om te concurreren tegen mining-giganten zoals Bitmain, dat uitbreiding na uitbreiding aangekondigd heeft, goed te maken:

Er vinden zich nog steeds grote uitbreidingen plaats, vooral van efficiëntere miners. Die expansies zijn zo groot dat het de uitval van niet zo efficiënte miners compenseert.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.

Satos

9/10

€9.885,62 Kopen
Litebit

8.9/10

€9.819,59 Kopen
Bitvavo

8.7/10

€9.759,00 Kopen
Anycoin Direct

8.4/10

€9.858,07 Kopen
Bitkassa

7.4/10

€9.938,59 Kopen
Bitrush

6.4/10

€10.086,70 Kopen
Laatste nieuws