Roy van Krieken Roy van Krieken
21/01/2022 15:58 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/01/2022 15:58

3 redenen voor de heftige bitcoin koers crash 

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Signalen van ernstige depressie uit crypto-land: er is altijd hulp

Foto: kkssr/Shutterstock

Tot de schrik van veel crypto investeerders stonden de koersen van de markt vandaag weer diep in het rood. De bitcoin (BTC) koers geraakte voor het eerst in maanden weer onder het belangrijke punt van $40.000. Veel investeerders vragen zich af wat de redenen zijn voor de heftige neerwaartse koersbeweging.

Amerikaanse ‘Fed’

De centrale bank van de Verenigde Staten, de Federal Reserve of Fed, heeft onlangs bekend gemaakt dat zij maatregelen zullen nemen om de inflatie in het land onder controle te krijgen. Het belangrijkste onderdeel van deze strategie is het omhoog schroeven van de rentetarieven.

Op 25 en 26 januari zullen nieuwe tarieven worden aangekondigd en er wordt verwacht dat er zeker drie verhogingen zullen plaatsvinden in 2022. Hierdoor worden risicovolle investeringen zoals veel aandelen en ook bijvroobeeld bitcoin een stuk minder aantrekkelijk met een mogelijke uitverkoop als gevolg.

Crypto en aandelen op rand van ernstige prijscorrectie, zegt expert
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Correlatie met aandelenmarkt

Ook het feit dat de laatste paar maanden de correlatie tussen de aandelenmarkt en de crypto markten enorm sterk lijkt kan een reden zijn geweest voor de heftige crash van vannacht.

Zowel de S&P 500 index, de index op de Amerikaanse beurs waar de 500 grootste bedrijven worden gevolgd, als de crypto markten stortten vlak na elkaar in. Het leek er heel even op dat bitcoin en de rest van de crypto markt stand wist te houden ondanks de crash op de Amerikaanse beurs, maar helaas bleek dit niet het geval.

Bloomberg analist Mike McGlone gelooft dat bitcoin pas weer op stoom zal komen nadat de aandelenmarkt een correctie van 20% tot 30% heeft gehad. Hierna zal volgens hem de correlatie tussen beide markten pas weer gaan afnemen.

Russisch verbod?

Een andere mogelijke oorzaak voor de crash is het feit dat de Russische centrale bank bekend heeft gemaakt dat zij een volledig verbod op cryptocurrencies in het land adviseren aan de overheid. In een rapport stelt de centrale bank dat crypto veel wordt gebruikt voor illegale doeleinden en de Russische overheid de controle op het financiele systeem hierdoor kan verliezen.

De bank wil daarom dat de Russische overheid nieuwe wetten gaat opstellen om alle crypto-gerelateerde activiteiten in het land te verbieden. Uiteraard kan dergelijk nieuws een grote, negatieve impact hebben op de crypto markten.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie