Roy van Krieken Roy van Krieken
05/04/2024 16:06 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/04/2024 14:17

Aantal actieve crypto-wallets ziet gigantische opleving, nieuw record

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Zijn crypto wallets echt verboden? Een diepere analyse

Foto: Octus_Photography/Shutterstock

Aantal actieve crypto-wallets ziet gigantische opleving, nieuw record

Volgens een recent rapport van DappRadar is er in het eerste kwartaal van 2024 een significante opleving waargenomen in de crypto-sector, met een stijging van 77% in het algemeen gebruik vergeleken met het voorgaande kwartaal. Deze toename resulteerde in een gemiddelde van 7 miljoen actieve dagelijkse wallets. Deze cijfers markeren de hoogste adoptiegraad sinds 2022 en wijzen op een krachtig herstel van de langste bearmarket die de sector heeft meegemaakt.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

NFT’s en sociale media drijven groei

Een van de opvallende factoren achter deze heropleving is de hernieuwde interesse in non-fungible tokens (NFTs). Na een enorme opdroging in gebruik in 2022, zagen NFTs hun wallet-tellingen voor unieke dagelijkse actieve gebruikers stijgen naar 4,8 miljoen in 2023, een verdubbeling ten opzichte van het voorgaande jaar. Volgens DappRadar behaalden NFTs de grootste winsten vorig jaar, met een toename van 166% over 2022. Deze trend zette zich voort in 2024, met een 50% toename in handelsvolume naar $3,9 miljard en een 13% stijging in verkopen naar $11,6 miljoen in het eerste kwartaal.

Ondanks de overwegend positieve indicatoren, zijn er ook uitdagingen. Verliezen door exploits en hacks zijn met 9% gestegen vergeleken met vorig jaar. In totaal bedroegen de verliezen $407 miljoen voor alleen al het eerste kwartaal van 2024, wat aangeeft dat veiligheidsproblemen een aanhoudende zorg blijven binnen crypto.

Toekomstperspectieven voor crypto blijven positief

Ondanks deze uitdagingen blijft de toekomst voor de crypto sector veelbelovend. Een rapport van traditionele vermogensbeheerder Bernstein voorspelt een mogelijke groei van de crypto markt tot $7,5 biljoen in 2025, met bitcoin (BTC) alleen al goed voor $3 biljoen.

De huidige groei en het herstel van de crypto markt duiden op een hernieuwde kracht. Een kracht die zich mogelijk nog wel even doorzet. Indien de voorspelling van Bernstein uitkomt, is het ook niet gek om te verwachten dat het aantal actieve crypto wallets per dag ook een stuk hoger uitvalt dan nu. En hoe meer mensen dagelijks crypto gebruiken, hoe sneller de adoptie ook zal gaan. Het zal een spannend aantal jaar worden waarin crypto mogelijk een stuk meer mainstream gaat worden als we onder andere Bernstein mogen geloven in hun voorspelling.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie