Simon Bosch Simon Bosch
15/03/2024 07:34 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/03/2024 18:35

Crypto kan groeien tot $7,5 biljoen in 2025 volgens vermogensbeheerder

Bitcoin-BTC
icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Fondsbeheerder verwacht tienvoudige groei voor crypto door Bitcoin ETF

Foto: Tada Images / Shutterstock.com

Sinds afgelopen september heeft bitcoin (BTC) een enorme stijging van bijna 200% ingezet, wat zelfs heeft geresulteerd in een nieuw prijsrecord. Bovendien was dit een enorme boost voor de marktwaarde van alle cryptocurrencies bij elkaar. Maar volgens de traditionele vermogensbeheerder Bernstein is het nog niet gedaan met de stijgingen.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in mei gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Crypto bullmarkt voor komende twee jaar?

Volgens The Block schreef Bernstein op donderdag in een brief aan klanten dat de totale marktwaarde van cryptocurrencies tegen 2025 kan zijn gestegen tot 7,5 biljoen Amerikaanse dollar. Bitcoin zou dan 3 biljoen dollar waard zijn – meer dan het dubbele van de 1,39 biljoen dollar van nu. Ethereum is momenteel 460 miljard dollar waard, en zou tegen die tijd zijn gegroeid tot 1,8 biljoen dollar. Verder zouden ‘vooraanstaande blockchains’ tegen die tijd zijn gegroeid tot in totaal 1,4 biljoen dollar.

Ook denken Bernsteins analisten dat blockchain-gaming de meest populaire toepassing voor consumenten zal zijn. De Amerikaanse broker Robinhood zou ook nog flink gaan profiteren van het positieve sentiment. De koers zou nog met 80% kunnen stijgen, waarna het aandeel op 30 Amerikaanse dollar zou staan.

Inmiddels is dit bedrijf namelijk ook beursgenoteerd, en sinds eind vorig jaar is het handelsplatform ook beschikbaar in Europa. Althans, je kunt erop handelen in cryptocurrencies. Aandelen kopen gaat op het moment niet. De vermogensbeheerder verwacht een ‘monsterlijk grote crypto-cyclus voor 2024 en 2025’, en Robinhood zou hierdoor zijn crypto-omzet kunnen vermenigvuldigen met een factor 9.

Advertentie

Bernstein positief over crypto

Bernstein is één van de weinige traditionele vermogensbeheerders die al langere tijd erg positief is over de crypto-industrie. Zo noemde het bitcoin afgelopen november een ‘historische kans’ – iets wat het vooralsnog goed in de gaten had, afgaande op de huidige koers.

Al in 2018 prees het bedrijf de crypto-sector, die op dat moment nog vaak werd vergeleken met een bubbel. Maar Bernstein was ervan overtuigd dat de sector niet als sneeuw voor de zon ging verdwijnen. Vooralsnog heeft de markt met een totale waarde van 2,6 biljoen dollar niet zoveel te klagen.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
4 populaire crypto die op het randje van een uitbraak staan
4 populaire crypto die op het randje van een uitbraak staan
Politici willen duidelijkheid over ethereum, belangrijk voor toekomst
Ethereum ETF’s kunnen prijs van ETH naar $10.000 drijven
Bitcoin koers duikt onder $70.000, ethereum houdt zich knap staande
Bitcoin koers duikt onder $70.000, ethereum houdt zich knap staande
Zeldzaam Bitcoin signaal wijst op koersstijging naar 180.000 dollar
Bitcoin bereikt nieuwe all-time high in deze landen
Crypto Ontbijt: Ethereum-ETF update, PEPE breekt records, Trump omarmt crypto
Crypto Ontbijt: Ethereum-ETF update, PEPE breekt record, Trump omarmt crypto
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
Waarom BlackRock plots tienduizenden dollars aan meme crypto bezit
Nieuwe memecoin strategie op Bitvavo: ‘Veel effectiever dan bitcoin’
Gebruikers van Nederlandse crypto exchange Bitvavo melden datalek
Gebruikers van Nederlandse crypto exchange Bitvavo melden datalek
Advertentie