Home Nieuws Bernstein: cryptomarkt niet vergelijkbaar met de dot-com bubbel

Bernstein: cryptomarkt niet vergelijkbaar met de dot-com bubbel

Analisten van Bernstein stelden in een vrijdag gepubliceerd rapport dat het cryptocurrency-ecosysteem een ​​alternatief voor Wall Street ontwikkelt.

In het rapport wordt gesteld dat de blockchain-industrie “parallelle financiële netwerken” opzet die bestaan ​​als alternatieven voor bestaande systemen die momenteel gebruikt worden. Hoewel deze nieuwe platforms nog steeds “aan de rand van de reguliere economie werken”, zeggen de auteurs van Bernstein dat “we met omvang en schaal getuige zullen zijn van mainstream talent en uiteindelijk het kapitaal omgeleid zal worden naar deze nieuwe netwerken”.

Het rapport stelt zelfs dat hetgeen wat ontwikkelt wordt een “marktgebaseerd innovatie-experiment” is – maar dat is nog niet zonder problemen, zoals gezien wordt door het voorkomen van fraude met token-verkoop, naast andere vormen van crypto-specifieke fraude.

Tegelijkertijd suggereren de analisten van Bernstein dat de markt voor cryptocurrencies, een wereldwijde markt die nooit gesloten wordt voor bedrijven, functioneert als een “natuurlijk correctiesysteem”, waarbij die situatie wordt vergeleken met de 2000-dot-com-bubble die speelde op gereguleerde beurzen met specifieke werktijden.

- Advertentie -

Het rapport ging ook dieper in op specifieke cryptocurrencies, en merkte op dat Bitcoin in het bijzonder “geen kritiek meer nodig heeft”.

Het rapport vervolgde:

Om te beginnen is Bitcoin het eerste wereldwijde, digitale, decentrale, niet door entiteit gecontroleerde financiële activa met 24/7 op de markt gebaseerde prijzen. Het vergemakkelijkt ook de wereldwijde geldovermaking en eindafrekening binnen met overdrachtstijd van minder dan een uur (tegen een prijs tussen 0,5-1%) dat momenteel geen enkele bank of internationaal netwerk biedt. 

Bernstein noemde ook de ERC-20-token van Ethereum en het gebruik ervan in token-verkopen als “the killer app” voor het netwerk.

De auteurs van Bernstein vervolgden:

Hoewel de crypto-wereld beladen is met onzekerheden in de regelgeving rond de detailhandel in beveiligings- en frauduleuze projecten, heeft deze veel projecten gefinancierd die de kerninfrastructuur-laag van het crypto fintech-netwerk aan het bouwen zijn.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€15.007,50 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€14.741,80 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€14.766,30 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€14.787,40 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€14.826,70 Kopen
Laatste nieuws

– Advertentie –

Expert analyses

Bitcoin koers dipt omlaag! Tijd voor paniek of voor nieuwe kansen?!

Het lijkt de afgelopen 24 uur wel alsof Pietje Paniek heel veel broertjes en zusjes heeft gekregen. De bitcoin koers heeft zich tot op...