Rico Engelbarts
07/07/2018 09:58 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/07/2018 09:58

Bernstein: cryptomarkt niet vergelijkbaar met de dot-com bubbel

Nieuws
bernstein_cryptomarkt_niet_vergelijkbaar_met_bubbbel

Analisten van Bernstein stelden in een vrijdag gepubliceerd rapport dat het cryptocurrency-ecosysteem een ​​alternatief voor Wall Street ontwikkelt.

In het rapport wordt gesteld dat de blockchain-industrie “parallelle financiële netwerken” opzet die bestaan ​​als alternatieven voor bestaande systemen die momenteel gebruikt worden. Hoewel deze nieuwe platforms nog steeds “aan de rand van de reguliere economie werken”, zeggen de auteurs van Bernstein dat “we met omvang en schaal getuige zullen zijn van mainstream talent en uiteindelijk het kapitaal omgeleid zal worden naar deze nieuwe netwerken”.

Het rapport stelt zelfs dat hetgeen wat ontwikkelt wordt een “marktgebaseerd innovatie-experiment” is – maar dat is nog niet zonder problemen, zoals gezien wordt door het voorkomen van fraude met token-verkoop, naast andere vormen van crypto-specifieke fraude.

Tegelijkertijd suggereren de analisten van Bernstein dat de markt voor cryptocurrencies, een wereldwijde markt die nooit gesloten wordt voor bedrijven, functioneert als een “natuurlijk correctiesysteem”, waarbij die situatie wordt vergeleken met de 2000-dot-com-bubble die speelde op gereguleerde beurzen met specifieke werktijden.
Het rapport ging ook dieper in op specifieke cryptocurrencies, en merkte op dat Bitcoin in het bijzonder “geen kritiek meer nodig heeft”.

Het rapport vervolgde:

Om te beginnen is Bitcoin het eerste wereldwijde, digitale, decentrale, niet door entiteit gecontroleerde financiële activa met 24/7 op de markt gebaseerde prijzen. Het vergemakkelijkt ook de wereldwijde geldovermaking en eindafrekening binnen met overdrachtstijd van minder dan een uur (tegen een prijs tussen 0,5-1%) dat momenteel geen enkele bank of internationaal netwerk biedt. 

Bernstein noemde ook de ERC-20-token van Ethereum en het gebruik ervan in token-verkopen als “the killer app” voor het netwerk.
De auteurs van Bernstein vervolgden:

Hoewel de crypto-wereld beladen is met onzekerheden in de regelgeving rond de detailhandel in beveiligings- en frauduleuze projecten, heeft deze veel projecten gefinancierd die de kerninfrastructuur-laag van het crypto fintech-netwerk aan het bouwen zijn.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie