Ivo Melchers Ivo Melchers
20/11/2023 15:49 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/11/2023 13:40

Bitcoin biedt historische kansen, zegt grote vermogensbeheerder

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin biedt historische kansen, zegt grote vermogensbeheerder

Foto: JHVEPhoto/Shutterstock

De Amerikaanse vermogensbeheerder Bernstein deelde aan het begin van deze maand al haar voorspelling dat bitcoin (BTC) in 2025 tot een prijs van 150.000 dollar zal stijgen. In een nieuw onderzoeksrapport heeft de in New York gevestigde vermogensbeheerder aangegeven dat de fundamenten van Bitcoin ‘’er nog nooit beter uit hebben gezien’’ dan op het moment.

🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIB miljonair; pak jouw gratis 1.500.000 SHIB
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bernstein is bullish voor bitcoin

Het rapport van Bernstein is vandaag uitgebracht. Het is niet publiekelijk beschikbaar, maar CoinDesk heeft het rapport daarentegen ingezien.

Bernstein bespreekt verschillende redenen waarom de fundamenten van Bitcoin er momenteel uitstekend voorstaan. In deze context verwijst ‘fundamenten’ naar de onderliggende elementen of kenmerken die de waarde en het functioneren van in dit geval Bitcoin bepalen.

Allereerst wordt er in het rapport opgemerkt dat 70 procent van de uitstaande voorraad het afgelopen jaar niet is verhandeld. Eerder vandaag kon je al lezen dat dit een nieuw record is en als enorm bullish beschouwd kan worden. Analisten van Bernstein, onder leiding van Global Digital Senior Analyst Gautam Chugani, schreven het volgende over de bijzondere ontwikkeling:

”Dit is een recordhoogte in de geschiedenis van Bitcoin – deze omloopsnelheden zijn buitengewoon voor en financieel activum, in het bijzonder voor een activum dat bekend staat om zijn exponentiële bewegingen die worden aangedreven door een aanbod schaarste.”

Een andere potentiële positieve katalysator in de ogen van Bernstein is de aankomende Bitcoin halving, die ergens rond april volgend jaar op de agenda staat. Volgens Bernstein wordt verwacht dat de halving de maandelijkse verkoopdruk van miners zal verminderen tot minder dan 500 miljoen dollar van ongeveer 1 miljard dollar bij de huidige prijzen van 37.000 dollar per BTC.

Het rapport ging ook nog in op de gunstige boekhoudstandaard van de Financial Accounting Standards Board (FASB). In september heeft de FASB namelijk gestemd om bedrijven gebruik te laten maken van ‘fair-value accounting’, ofwel het waarderen tegen de huidige marktprijs, voor het rapporteren van hun crypto-bezit.

Advertisement

Goedkeuring BTC beursfonds

Uiteraard kon de mogelijke goedkeuring van een bitcoin beursfonds niet in het lijstje van Bernstein ontbreken. Bernstein verwacht, net als veel ETF-analisten, dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) begin volgend jaar een dergelijk fonds goed zal keuren. Specifiek schreven de analisten het volgende:

‘’De Amerikaanse bitcoin ETF ligt op schema voor een goedkeuring begin 2024, nu de SEC zich blijft bezighouden met de aanvragen van toonaangevende vermogensbeheerders.’’

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Advertisement

Trending Bitcoin nieuws

We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement