Jeroen van Welsenes Jeroen van Welsenes
25/05/2023 17:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/05/2023 17:00

Aantal Amerikaanse crypto bezitters daalde fors tijdens bearmarkt

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Steeds meer Amerikanen investeren in crypto, ondanks bearmarkt

Foto: Ink Drop/Shutterstock

Volgens een recent rapport van de Federal Reserve, de Amerikaanse centrale bank, daalde afgelopen jaar het percentage van Amerikanen dat cryptocurrencies bezit. In het rapport, genaamd genaamd ‘Economic Well-Being of US Households uit 2022,’ schrijft de Fed dat het aantal bezitters in 2022 gedaald is van 11% naar 8%. Deze daling wordt voornamelijk toegeschreven aan het feit dat de gehele cryptomarkt vorig jaar in waarde was gedaald. 

Duitsers hebben weer volop vertrouwen in BTC en ETH, meldt KPMG
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Aantal crypto transacties blijft gelijk

Aangezien de VS ongeveer 332 miljoen inwoners heeft, waarvan 256 miljoen volwassen is, is dat dus een afname van ongeveer 28 miljoen naar 20 miljoen crypto investeerders in de VS.

Alhoewel het aantaal crypto bezitters in de VS is gedaald, bleef het percentage dat crypto transacties uitvoert met 3% onveranderd. In het onderzoek gaven respondenten de belangrijkste redenen aan waarom zij crypto gebruiken om transacties te doen. Dat zijn de wens om snel geld over te kunnen maken, de privacy die crypto-transacties biedt en omdat sommige mensen liever hun geld in crypto willen ontvangen.

Toch ligt die 3% beduidend lager dan de eerdergenoemde 8%. Het is een teken dat de meeste mensen in de crypto-industrie het slechts als investering aanhoudt en niet actief gebruikt, bijvoorbeeld als betaalmiddel.

Advertentie

Demografische factoren

Door dieper in het rapport te graven wordt duidelijk dat mensen met een hogere tolerantie voor risico sneller geneigd zijn om crypto gebruiken en erin te investeren. Ook blijkt dat Amerikaanse crypto investeerders nog altijd voornamelijk mannelijk en jongvolwassenen zijn.

Geld speelt ook een rol. Mensen met een jaarinkomen boven de $100.000 bezitten meer en vaker crypto dan Amerikanen die minder verdienen. Personen die minder dan $25.000 per jaar verdienen, gebruikten maken juist meer gebruik van crypto transacties dan de veelverdieners.

.Daarnaast speelt ook etniciteit een rol: Aziaten in de Verenigde Staten tonen een grotere neiging om cryptocurrencies als beleggingsactiva aan te houden, terwijl zwarte en Latijns-Amerikaanse respondenten juist vaker crypto gebruiken voor transacties. Het gebruik onder Zuid-Amerikanen kan te verklaren zijn door de torenhoge inflatie in landen als Venezuela en Argentinië. Het rapport laat zien dat het gebruik van cryptocurrencies voor financiële transacties nog steeds in het beginstadium zit.

Deel dit artikel
Jeroen van Welsenes

Jeroen investeerde in 2016 voor het eerst in bitcoin. Sindsdien verdiept hij zich in de achterliggende technologie en gelooft hij dat blockchain de potentie heeft – net zoals het internet – om de wereld te veranderen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie