Ivo Melchers Ivo Melchers
05/06/2023 10:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/06/2023 10:00

Aantal Bitcoin geldautomaten stijgt weer voor het eerst na 4 maanden

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
La FCA británica busca reprimir los cajeros automáticos de BTC

Foto: StreetVJ / Shutterstock.com

Bitcoin (BTC) geldautomaten dienen als een fysieke toegangspoort voor mensen om hun fiatvaluta om te wisselen voor crypto. De meest gebruikelijke manier om bitcoin toe te voegen aan je wallet is middels een online crypto exchange zoals Bitvavo. Desondanks bieden de Bitcoin ATM’s investeerders de mogelijkheid om middels een tastbare manier de decentrale valuta te kopen.

Sinds de lancering van de allereerste Bitcoin ATM in 2013 nam het aantal machines iedere maand toe, maar de afgelopen tijd was er sprake van een heuse neerwaartse trend. De afgelopen maand werd er echter een punt gezet achter de historische reeks aan dalingen.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin ATM’s in een historische dalende trend

Vorig jaar werden de slechte prestaties van de bitcoin koers duidelijk gereflecteerd in de cijfers wat betreft de ontwikkeling van het aantal Bitcoin-geldautomaten. In 2021, tijdens de bloeiende bullmarkt, werden er namelijk in totaal 20.300 nieuwe apparaten geplaatst en vorig jaar werden er slechts 4,272 nieuwe ATM’s aan het totaal toegevoegd.

Daarnaast was er ook sprake van een primeur aangezien er in de maand september voor het eerst in de geschiedenis van Bitcoin een netto-daling was geregistreerd wat betreft het aantal Bitcoin ATM’s. Aan het einde van de maand werden er wereldwijd namelijk 399 minder machines geteld.

Terwijl de koers van bitcoin overtuigend uit zijn neerwaartse trend is gekomen dit jaar, werden de geldautomaten in een dieper dal gezogen. Uit data van CoinATMRadar blijkt namelijk dat het netto-aantal ATM’s met 5.850 is afgenomen in de eerste vier maanden van 2023. In de maand maart werd tevens de grootste netto-verandering ooit waargenomen met een netto-daling van 3.627.

Weer terug in het oude ritme?

De afgelopen maand nam het totale aantal geldautomaten voor het eerst sinds december weer toe. In totaal eindigde de maand met maar liefst 1.397 machines meer dan aan het begin. Het is dan ook een zeer overtuigende stijging te noemen aangezien er sinds januari 2022 niet meer zo’n grote stijging is geregistreerd.

Of het hiermee de dalende trend volledig achter zich kan laten is uiteraard nog niet te zeggen. Desondanks is en blijft het een mooie groei.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie