Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
24/05/2019 10:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/05/2019 10:00

AT&T is eerste mobiele telefoon provider die bitcoin accepteert

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Na Starbucks, Nike en Facebook is AT&T het volgende grote mainstream dat zich gaat wagen aan cryptocurrency. De mobiele telefoon provider heeft gisteren aangekondigd dat haar klanten hun telefoonrekeningen kunnen betalen met cryptocurrency. Om deze betalingen te bewerkstelligen is AT&T de samenwerking aangegaan met cryptocurrency-betalingsprovider BitBay.


De Amerikaanse mobiele telefoon provider zal zelf geen cryptocurrencies in beheer hebben, want BitBay zal de crypto-betalingen ontvangen en deze omzetten naar fiatgeld voordat AT&T de betalingen ontvangt.
Met deze ontwikkeling is AT&T de eerste grote Amerikaanse mobiele telefoon provider die een cryptocurrency-betalingsoptie aanbiedt. Kevin McDorman, Vice President of Communications Finance Business Operations bij AT&T zei het volgende omtrent de upgrade:

We zijn altijd op zoek naar manieren om beter te worden en onze diensten uit te breiden en we hebben klanten die cryptocurrency gebruiken. We zijn verheugd dat we ze een mogelijkheid kunnen bieden om rekeningen te vereffenen met de betaalmethode die ze willen gebruiken.

Hoewel er meer grote Amerikaanse bedrijven zijn die inmiddels bitcoin via een derde partij accepteren, zorg de naamsbekendheid en het marktaandeel van AT&T ervoor dat dit wordt gezien als zeer positief nieuws voor de cryptocurrency-sector.
Toch is niet iedereen door het dolle heen. Zo krijgt een tweet van Anthony Pompliano, mede-oprichter van Morgan Creek Digital, aardig wat kritiek.


Heb je de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van David afgelopen maandag gelezen? Je wilt ‘m niet missen! Lees ‘m alsnog hier!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Peter kocht 's werelds eerste
Peter kocht ’s werelds eerste “Bitcoin Lamborghini” voor slechts €106
Advertentie