Timo Bult Timo Bult
25/10/2019 14:10 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/10/2019 14:10

Bakkt gaat in december bitcoin (BTC) opties lanceren

Nieuws
Bakkt gaat in december bitcoin (BTC) opties lanceren

Het institutionele handelsplatform Bakkt is van plan om komende december Bitcoin Optie-contracten te lanceren. Door meer handelsproducten te lanceren hoopt Bakkt meer institutionele beleggers aan te kunnen trekken.
De lancering van de fysieke bitcoin (BTC) futurescontracten vond afgelopen september plaats. Verwacht werd dat de markt sterk zou gaan reageren op de lancering aangezien Bakkt fysieke contracten verhandelt. Dit houdt in dat de contracten daadwerkelijk in bitcoin worden uitbetaald nadat ze zijn verlopen. CME biedt ook bitcoin futurescontracten aan, echter worden deze met dollars afgewikkeld.
Uit een op 24 oktober gepubliceerde aankondiging van Bakkt, geschreven door CEO Kelly Loeffler, blijkt dat Bakkt nu opties wil gaan lanceren. Hiermee is Bakkt “de eerste van de industrie” die een dergelijk product lanceert. Loeffler schrijft:

We streven ernaar om vertrouwen en nut aan digitale activa te bieden en het optiecontract is een voorbeeld van de vele producten die we ontwikkelen voor de gereguleerde markten.

Opties op futurescontracten geven een handelaar de mogelijkheid om een prijs te bepalen waarvoor ze een futurescontract willen kopen of verkopen op het moment dat het contract verloopt. Op die manier kunnen ze als hedge worden gebruikt tegen bijvoorbeeld de onderliggende activa, in dit geval bitcoin.
Bakkt zal CME net voor zijn met de lancering van opties. De CME kondigde in september aan in het eerste kwartaal bitcoin opties te zullen lanceren. CME stelt dat “een toenemende vraag en robuuste groei” te zien is van zijn bitcoin-futuresmarkten. Opties zullen zijn klanten “extra flexibiliteit bieden,” aldus CME.
Gisteren was Bakkt nog in het nieuws doordat het handelsvolume op het platform flink groeide. Zo zou er een nieuwe all-time high zijn bereikt na een stijging van 653% op het gebied van het aantal verhandelde contracten.
Heb je vanmiddag de nieuwe column van ons analist Michiel gemist? Naast zijn bijdragen in ons gratis discussiekanaal op Telegram met inmiddels bijna 1200 leden (klik hier om te joinen!), verwerkt Michiel zijn gedachten geregeld in interessante columns! Klik hier om zijn laatste stuk te lezen waarin zijn boodschap duidelijk is: wees voorbereid!
De markt is wat saai, maar ga niet uit verveling traden! Hou je aan je plan en heb geduld. Benieuwd naar het plan van Crypto Insider David? Klik dan hier om zijn laatste wekelijkse column te lezen.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Peter kocht 's werelds eerste
Peter kocht ’s werelds eerste “Bitcoin Lamborghini” voor slechts €106
Advertentie