Kevin Schijven Kevin Schijven
24/10/2019 14:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/10/2019 14:45

Volume bitcoin (BTC) futures op Bakkt bereikt opnieuw all-time high met stijging van 653%

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Voormalig Bakkt CEO beschuldigd van dumpen aandelen na besloten vergadering

Foto: whiteMocca/Shutterstock

Het dagelijkse volume van maandelijkse bitcoin (BTC) futurescontracten op Bakkt hebben opnieuw het all-time high­ (ATH) record doorbroken. Dat meldt de Bakkt volume bot op 23 oktober:
https://twitter.com/BakktBot/status/1187258509601202176
Op 23 oktober was er een stijging van maar liefst 653% in het handelsvolume van verkochte bitcoin-futures te zien. Er waren 640 contracten verkocht in vergelijking met de 85 futures een dag eerder.
De bot heeft ook een nieuwe functie: het voorspellen van het handelsvolume op handelsplatform Bakkt. Volgens de Bakkt bot zou dat op 24 oktober maar liefst 3.067 BTC aan volume kunnen zijn:
https://twitter.com/BakktBot/status/1187271818379485185
Of het deze aantallen de rest van de dag nog kan volhouden is nog maar te bezien. Er zijn vandaag tot dusver 92 futures verkocht.
Bakkt is het nieuwe handelsplatform van de Intercontinental Exchange (ICE) waar ook de New York Stock Exchange (NYSE) onder valt. Het is het eerste platform op de markt dat fysieke bitcoin-futures aanbiedt en verwachtingen omtrent het platform waren hoog; het zou namelijk eindelijk de institutionele investeerders naar de markt aantrekken. Echter was het aantal verkochte contracten op het platform in eerste instantie teleurstellend.
De explosie in het volume valt samen met een dip in de koers van bitcoin. Op 23 oktober viel de prijs van bitcoin met meer dan $500 omlaag waardoor de prijs onder de $7.500 uitkwam. Er wordt dus gespeculeerd dat de institutionele investeerders op een dip in de koers hebben zitten wachten voordat ze investeren.
Het vorige record werd zo’n twee weken geleden neergezet. Op 9 oktober werden 224 contracten verkocht, wat een stijging van 800% was, maar de dag daarop was het volume weer gehalveerd.
Eerder deze week meldde Skew Markets een enorme stijging in oktober van institutionele investeerders in bitcoin-futures op de Chicago Mercantile Exchange (CME).
De voormalig voorzitter van de Commodity Futures Trading Commission (CFTC) zei onlangs dat de regering van Trump verantwoordelijk was voor de crash van de bitcoin-markt na de ATH eind 2017 door bitcoin-futures op CME en CBOE te lanceren.
De markt is wat saai, maar ga niet uit verveling traden! Hou je aan je plan en heb geduld. Benieuwd naar het plan van Crypto Insider David? Klik dan hier om zijn net verschenen wekelijkse column te lezen.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie