Roy van Krieken Roy van Krieken
04/04/2023 17:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/04/2023 17:30

Bankencrisis: bitcoin of goud? Zo bescherm je jezelf het best

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Foto: Shutterstock/ND.ART

De wereldwijde financiële markt kijkt angstig naar de ontwikkelingen in de bankenwereld. Niet lang geleden vielen enkele serieuze banken in de Verenigde Staten en in Europa om, en de paniek zat er even goed in. Staan we aan de vooravond van wederom een bankencrisis zoals we die in 2008 zagen? Niet geheel verrassend gingen beleggers daarom actie ondernemen om hun vermogen te beschermen, en wat bleek nu? Bitcoin (BTC) en goud waren de investeringen naar keuze voor veel investeerders.

Heb jij nog geen goud in je portfolio opgenomen? Bij GoldRepublic ontvang je tijdelijk je eerste gram goud ter waarde van 59 euro gratis.

4 rechtszaken die de toekomst van crypto kunnen beïnvloeden
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin en goud stijgen

De koning der cryptocurrencies begon te midden van de ontvouwende bankencrisis met een enorme stijging. Zo hard steeg bitcoin de afgelopen weken dat het de best presterende asset van het afgelopen kwartaal werd. Sinds het begin van het jaar is de bitcoin koers met maar liefst 77% gestegen!

We kunnen ondertussen wel stellen dat de bitcoin koers enorm heeft weten te profiteren van de onrust in de bankenwereld. Daarnaast lijkt het eindelijk weer losgekoppeld te zijn geraakt van de aandelenmarkt. 

De onrust in de bankensector zal zeer waarschijnlijk nog wel even aanhouden. Niet alleen in de Verenigde Staten, maar ook in Europa. Het vertrouwen in banken staat simpelweg even op een laag pitje. En daar kan bitcoin van profiteren.

Goud doet goede zaken

Goud wist net als bitcoin van de paniek in de markt te profiteren, en veelal om dezelfde redenen. Uiteraard staat goud al honderden jaren bekend als een uitstekende store of value, en als een middel om je te beschermen tegen onzekerheid op de markt. De goudkoers bereikte in de laatste weken van de afgelopen maand daarom ook een all-time high

Door de uitstekende prestaties van zowel goud als bitcoin kan het daarom erg verstandig zijn als belegger om beide activa in je portefeuille op te nemen. En als crypto belegger is er eigenlijk geen beter moment om nu ook te beginnen met goud.

Het Nederlandse GoldRepublic heeft namelijk een erg fraaie actie. Zij geven een aantrekkelijk cadeau van 1 gram goud ter waarde van ongeveer 59 euro weg aan alle nieuwe klanten. Door simpelweg een account aan te maken bij GoldRepublic en voor een minimumbedrag van 100 euro aan goud, zilver of platinum aan te schaffen, wordt deze gram goud automatisch aan je account toegevoegd

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie