Ivo Melchers Ivo Melchers
06/04/2023 10:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/04/2023 10:00

Bedenker Bitcoin vriendelijke Cash App vermoord in San Francisco

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Cathie Wood’s Ark Invest dumpt PayPal voor Bitcoin-vriendelijke Cash App

Foto: Tada Images / Shutterstock.com

Bob lee, de voormalig chief technology officer van Square en maker van Cash App, een mobiele betalingsdienst wat onder andere bitcoin (BTC) ondersteunt, is dinsdag overleden na een steekpartij in San Francisco.

Bitcoin transactiekosten crashen hard na bizarre halving piek
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Fatale steekpartij

In een bericht van 4 april van de politie van San Francisco (SFPD) werd uitgelegd dat agenten aanwezig waren bij een melding van een steekpartij om ongeveer 02:35 uur lokale tijd, waarbij ze een ‘’43-jarig volwassen mannelijk slachtoffer met duidelijke steekwonden ‘’ aantroffen:

‘’Agenten verleenden hulp en riepen medici ter plaatse. Het slachtoffer is met levensbedreigende verwondingen naar een plaatselijk ziekenhuis vervoerd. Ondanks inspanningen van eerstehulpverleners en medisch personeel is het slachtoffer aan zijn verwondingen bezweken.’’

De SFPD heeft aangegeven dat de dood van Lee actief wordt onderzocht als moord. Er zijn tot op heden echter nog geen arrestaties verricht.

Lee was de chief product officer van MobileCoin, de maker van een op privacy gerichte crypto met dezelfde naam. Hij verwierf bekendheid binnen de tech industrie doordat hij de eerste chief technology officer was van het door Jack Dorsey opgerichte betalingsplatform Square, later omgedoopt tot Block, en voor het creëren van Cash App.

Dorsey, de huidige CEO van Block, reageerde dan ook geschokt op het overlijden van Lee. Hij deed dit via het gedecentraliseerde sociale mediaplatform Nostr.

Lee was een duidelijke voorstander van crypto en zei in een verklaring toen hij in december 2021 bij MobileCoin kwam dat ‘’het financiële traditionele systeem wereldwijd honderden miljoenen mensen zonder bankrekening achterlaat en hen als gevolg uitsluit van de bijbehorende voordelen’’.

Advertentie

Cash App: focus op BTC

Eind 2021 werd Square omgedoopt tot ‘Block’, als onderdeel van een bredere rebranding waarbij de focus extra op blockchain en bitcoin werd gelegd. Op het moment werkt het beursgenoteerde betaalbedrijf al een tijdje aan een eigen bitcoin wallet met als doel om de volgende honderd miljoen mensen te voorzien van een veilige manier om hun BTC te beheren. Onlangs kon je in het Bitcoin nieuws lezen dat het miljardenbedrijf enkele details had vrijgegeven over de aankomende wallet. Hieruit blijkt dat partners een belangrijk onderdeel van het ecosysteem vormen.

Sinds oktober 2022 is het Bitcoin Lightning Network volledig geïntegreerd in Cash App. Hiervoor was het namelijk nog niet mogelijk om BTC te ontvangen via de app.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie