Ivo Melchers Ivo Melchers
26/10/2022 12:50 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/10/2022 12:50

Cash App maakt bitcoin ontvangen via Lightning Network mogelijk

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
MicroStrategy lanceert in 2023 software voor Bitcoin Lightning Network

Foto: Mia Stendal/Shutterstock

Cash App, de grote Amerikaanse betalingsapp, zal vanaf nu volledig het Bitcoin Lightning Network ondersteunen voor alle transacties. Begin dit jaar kon je al lezen dat de betalingsapp van voormalig Twitter CEO Jack Dorsey begon met het ondersteunen van het Lightning Network. Echter kon je het destijds alleen gebruiken om bitcoin (BTC) te versturen en nu is het ook beschikbaar om het te ontvangen.

Dit nieuws werd gisteravond aangekondigd door Michael Rahini, hoofd van de bitcoin-afdeling bij Cash App, via een tweet.

Alle transacties worden vanaf nu standaard volgens het Lightning Network uitgevoerd, tenzij je een transactie liever via het hoofdnetwerk wilt doen of je je transactielimiet hebt bereikt. Dit transactielimiet bedraagt een bedrag van $999 per zeven dagen. Deze nieuwe functie is alleen beschikbaar voor klanten in de Verenigde Staten, met uitzondering van New York.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin Lightning Network

Het Lightning Network is een layer-2 schaaloplossing wat het mogelijk maakt om vele duizenden transacties per seconde te verwerken. Als gevolg hiervan zijn al deze transacties vrijwel direct en zeer goedkoop. Het Bitcoin netwerk is in staat om slechts zeven transacties per seconde te verwerken en het kan soms vele minuten duren voordat een simpele transactie op het netwerk verwerkt is. Het Lightning Network maakt gebruik van betalingskanalen tussen twee partijen. Transacties gaan eerst door deze kanalen heen voordat ze op de blockchain terechtkomen. Alleen het openen en het sluiten van zo’n kanaal wordt geverifieerd door de nodes op het Bitcoin netwerk. Hierdoor wordt de druk op het hoofd netwerk sterk verlicht.

Advertentie

Focus op BTC

Het bedrijf achter de CashApp is ongeveer een jaar geleden van naam veranderd, namelijk van ‘Square’ naar ‘Block’. Deze naamverandering was onderdeel van een rebranding waarbij de focus extra kwam te liggen op blockchain en BTC. Ook stapte Jack Dorsey vlak ervoor op als CEO van Twitter. Onlangs kon je lezen dat het bedrijf bezig is met o.a. een decentraal social media platform, een eigen hardware wallet, mining hardware en een decentraal beursplatform.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie