Bekende analisten verwachten pullback bitcoin (BTC)

Bekende analisten verwachten pullback bitcoin (BTC)

Bitcoin (BTC) steeg de afgelopen zes weken van een waarde van $4.200 naar maar liefst $8.300, bijna een verdubbeling. Tijdens deze prijsrally, die uit het niets leek te komen, verwachtten veel analisten dat er een correctie plaats zou gaan vinden. En ook nu bitcoin lijkt te consolideren blijven analisten hetzelfde zeggen.

Crypto-analist Josh Rager is zo’n analist die gelooft in een correctie. Hij onderbouwt zijn verwachting met een prijsgrafiek uit 2015, waarop bitcoin na een bearmarkt plotseling een zelfde soort groei doormaakte. Echter zakte de koers van bitcoin vervolgens flink terug waarbij het 40% in waarde afnam.

Advertentie

Mocht Rager’s theorie kloppen, dan zou bitcoin de komende periode flink terug kunnen zakken. Dit zou betekenen dat BTC terugzakt naar de $5.000, waarna het weer langzaam zal gaan stijgen. Een andere bekende analist, Tony Vays, snap niets van de huidige rally. Zo zei hij tegen Cryptopotato:

We hebben $6.400 gebroken en zijn in enkele dagen helemaal naar $8.300 gestegen. Ik begrijp niet waarom dat is gebeurd. Ik zie niets in de grafieken dat dit kon veroorzaken. Ik zie niets fundamenteels dat is veranderd dat dit had kunnen veroorzaken. Deze huidige beweging slaat nergens op.

Echter is het lastig om de huidige markt met verleden markten te vergelijken, gezien de enorme veranderingen die er in de afgelopen periode plaatsvonden. De grootste namen uit de finance-sector betreden de crypto-markt. Zo is er Square met zijn populaire betalingsapp Cash App waar gebruikers ook bitcoins kunnen kopen. Daarnaast lijken institutionele beleggers binnenkort ook aan hun trekken te kunnen komen met de lancering van Fidelity Digital Assets, en Intercontinental Exchange’s Bakkt.

De fundamentele factoren zijn op veel vlakken veranderd sinds de laatste bullmarkt. En aangezien bitcoin ons al meerdere keren heeft verrast, blijft het zo maar mogelijk dat bitcoin de rally voortzet en tot grote hoogtes stijgt. Voor nu ziet het er echter naar uit dat bitcoin blijft consolideren rond de $8.000, wat overigens goed nieuws is voor de altcoins!

Heb je afgelopen maandag de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van Crypto Insider David gemist? Klik dan hier om deze alsnog te lezen!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Advertentie
Ad
Ad
Bitvavo
Reviewed
€6.387,00 Kopen
1
1
Coinmerce
Reviewed
€6.415,16 Kopen
2
2
Litebit
Reviewed
€6.443,95 Kopen
3
3
Anycoin Direct
Reviewed
€6.449,17 Kopen
4
4
SATOS
Reviewed
€6.455,41 Kopen
5
5
Bitonic
Reviewed
€6.459,73 Kopen
Laatste nieuws