Timo Bult Timo Bult
16/05/2019 17:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/05/2019 17:30

Bekende analisten verwachten pullback bitcoin (BTC)

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bekende analisten verwachten pullback bitcoin (BTC)

Bitcoin (BTC) steeg de afgelopen zes weken van een waarde van $4.200 naar maar liefst $8.300, bijna een verdubbeling. Tijdens deze prijsrally, die uit het niets leek te komen, verwachtten veel analisten dat er een correctie plaats zou gaan vinden. En ook nu bitcoin lijkt te consolideren blijven analisten hetzelfde zeggen.
Crypto-analist Josh Rager is zo’n analist die gelooft in een correctie. Hij onderbouwt zijn verwachting met een prijsgrafiek uit 2015, waarop bitcoin na een bearmarkt plotseling een zelfde soort groei doormaakte. Echter zakte de koers van bitcoin vervolgens flink terug waarbij het 40% in waarde afnam.
https://twitter.com/Josh_Rager/status/1127542528083992576?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1127542528083992576&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.newsbtc.com%2F2019%2F05%2F16%2Fheres-why-the-bitcoin-price-may-not-see-a-big-correction-at-all%2F
Mocht Rager’s theorie kloppen, dan zou bitcoin de komende periode flink terug kunnen zakken. Dit zou betekenen dat BTC terugzakt naar de $5.000, waarna het weer langzaam zal gaan stijgen. Een andere bekende analist, Tony Vays, snap niets van de huidige rally. Zo zei hij tegen Cryptopotato:

We hebben $6.400 gebroken en zijn in enkele dagen helemaal naar $8.300 gestegen. Ik begrijp niet waarom dat is gebeurd. Ik zie niets in de grafieken dat dit kon veroorzaken. Ik zie niets fundamenteels dat is veranderd dat dit had kunnen veroorzaken. Deze huidige beweging slaat nergens op.

Echter is het lastig om de huidige markt met verleden markten te vergelijken, gezien de enorme veranderingen die er in de afgelopen periode plaatsvonden. De grootste namen uit de finance-sector betreden de crypto-markt. Zo is er Square met zijn populaire betalingsapp Cash App waar gebruikers ook bitcoins kunnen kopen. Daarnaast lijken institutionele beleggers binnenkort ook aan hun trekken te kunnen komen met de lancering van Fidelity Digital Assets, en Intercontinental Exchange’s Bakkt.
De fundamentele factoren zijn op veel vlakken veranderd sinds de laatste bullmarkt. En aangezien bitcoin ons al meerdere keren heeft verrast, blijft het zo maar mogelijk dat bitcoin de rally voortzet en tot grote hoogtes stijgt. Voor nu ziet het er echter naar uit dat bitcoin blijft consolideren rond de $8.000, wat overigens goed nieuws is voor de altcoins!
Heb je afgelopen maandag de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van Crypto Insider David gemist? Klik dan hier om deze alsnog te lezen!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.
Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Grote cryptowet aangenomen in VS, 'enorme verschuiving voor crypto'
Grote cryptowet aangenomen in VS, ‘enorme verschuiving voor crypto’
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Peter kocht 's werelds eerste
Peter kocht ’s werelds eerste “Bitcoin Lamborghini” voor slechts €106
Advertentie