Kevin Schijven Kevin Schijven
13/12/2022 08:58 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/12/2022 08:58

Binance FUD, SBF arrestatie en CPI vandaag: hoe gaat bitcoin reageren?

Nieuws
Supercomputer voorspelt Bitcoin koers piek voor aankomende bullmarkt

Foto: Sodel Vladyslav/Shutterstock

Het kan zeer spannend worden voor bitcoin (BTC) deze week. De crypto markt begint al volatiel te worden, en dat is zelfs sneller dan verwacht door nieuwe ontwikkelingen. De verwachting is dat deze volatiliteit later vandaag verder toeneemt.

Vooralsnog trekt bitcoin zich weinig aan van deze ontwikkelingen en herstelde gisterenavond  zelfs terug naar het bereik vlak boven $17.000. Bitcoin komt op het moment van schrijven uit op $17.174 op Binance en €16.290 op Bitvavo.

Daarmee staat de bitcoin koers vandaag 1,5% in de plus. Het handelsvolume steeg in de afgelopen 24 uur met 7%. De totale marktkapitalisatie komt uit op $330 miljard en de dominantie op 39,1%. De Fear & Greed Index komt uit op 27 (Fear).

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

FTX CEO Sam Bankman-Fried opgepakt

Eindelijk is het zover: Sam Bankman-Fried, de voormalig CEO van FTX, werd gisteren gearresteerd in de Bahama’s en hij wordt waarschijnlijk uitgeleverd aan de Verenigde Staten.

Dat betekent echter dat de langverwachte hoorzitting met SBF en de Senate Banking Committee later vandaag waarschijnlijk niet doorgaat. Ondertussen kondigt de Securities and Exchange Commission (SEC) ook al aan dat het SBF gaat aanklagen. Later volgt hierover meer op Crypto Insiders.

Advertentie

Binance problemen leidt tot uitstroom

Ondertussen lopen er problemen bij Binance die al voor enige volatiliteit op de markt zorgen. Geruchten over een strafrechterlijk onderzoek en kritiek over de gepubliceerde proof-of-reserves zorgen voor veel fear, uncertainty & doubt (FUD). Dat leidt weer tot een grote uitstroom van tokens uit Binance, al lijkt de BTC liquiditeit nog stand te houden.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Amerikaanse CPI vandaag

Om half 3 vanmiddag wordt weer de Amerikaanse consumentenprijsindex (CPI) gepubliceerd. De verwachting is dat de jaarlijkse inflatie in de VS op 7,3% uitkomt, een verlaging ten op zichte van de 7,7% van vorige maand.

Er bestaat een kans dat de markt afwachtend blijft en pas reageert op de Federal Open Market Committee (FOMC), omdat die gelijk morgen volgt. Behalve als de inflatiecijfers sterk afwijken van de verwachting. Dan is de kans groot dat de koersen direct zullen reageren.

Forse daling Solana koers zorgt voor fortuin aan liquidaties

Bitcoin koers: verder herstel, dan nieuwe low?

Mocht bitcoin hier standhouden en de macro-economische ontwikkelingen positief uitpakken, dan is het mogelijk dat bitcoin even omhoog schiet naar het gebied boven $18.000, meldt analist Crypto Tony alsmede de analisten van Crypto Insiders.

Desondanks vreest een groot deel van de markt nog altijd dat de bodem voor bitcoin nog moet volgen en dat kan volgens Toni Ghinea zo laag zijn als $11.000 tot $14.000 begin volgend jaar.

Bitcoin en olieprijzen reageren extreem volatiel op geopolitieke spanningen

Handel samen met Crypto Insiders

Zoek jij hulp met handelen? Heb je vragen en wil je technische analyses voor direct ontvangen? Word lid en probeer een Premium-lidmaatschap 30 dagen gratis. Hier delen onze analisten 24/7 hun marktkennis en de nieuwste analyses. Hier kan je ook direct in contact komen met verschillende marktexperts en crypto-enthousiastelingen die klaar staan om jou te helpen!

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie