Roy van Krieken Roy van Krieken
12/12/2022 18:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/12/2022 18:30

Binance aangeklaagd door Amerikaanse justitie: FUD of niet?

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…

Foto: Iryna Budanova / Shutterstock.com

Reuters kwam vandaag met een stuk waarin zij stellen dat het Amerikaanse Ministerie van Justitie overweegt om crypto exchange Binance voor de rechtbank te slepen. De exchange zou volgens Reuters mogelijk schuldig zijn aan het breken van regels wat betreft sancties en anti money laundering (AML) wetgeving. Binance ontkent alles en beschuldigt Reuters van leugenachtige journalistiek.

FTX schandaal: Tot 50 jaar cel geëist tegen Sam Bankman-Fried
  • icon-walletsexchanges
    Wallets en Exchanges

Onderzoek naar Binance

Reeds in 2018 werd er door het Ministerie van Justitie in de Verenigde Staten een onderzoek gestart naar Binance, de grootste crypto exchange ter wereld. Dit onderzoek lijkt nu een einde te naderen, dat meldt Reuters. Het nieuwsplatform stelt daarnaast dat aanklagers bij Justitie nu in discussie zijn over mogelijke vervolgstappen. 

Het rapport van Reuters stelt dat een deel van de aanklagers het liefst Binance zou willen vervolgen, maar een ander deel geeft aan dat er niet genoeg bewijs zou zijn dat Binance inderdaad wetten en regels heeft overtreden. In het rapport wordt opgemerkt dat het juridische team van Binance de afgelopen maanden ontmoetingen heeft gehad met ambtenaren van het ministerie van Justitie, en hebben gepleit tegen strafrechtelijke vervolging.

Binance zou bij het Ministerie van Justitie hebben aangegeven dat het vervolgen van Binance catastrofale gevolgen zou kunnen hebben voor de hele crypto industrie: “Een strafrechtelijke vervolging zou een ravage aanrichten op een cryptomarkt die zich al in een langdurige neergang bevindt.”

Reactie cryptobeurs Binance

Binance heeft ook op Twitter al aangegeven dat zij het totaal niet eens zijn met de strekking van het Reuters artikel. Volgens Binance is het totaal onterecht dat zij het team bij de crypto exchange dat zich buigt over het naleven van wetten de wind van voor krijgt in berichtgeving van Reuters. 

“Reuters heeft het weer mis. Nu vallen ze ons ongelooflijke wetshandhavingsteam aan. Een team waar we ongelooflijk trots op zijn – ze hebben crypto veiliger gemaakt voor ons allemaal.”

Feit blijft dat er wel degelijk een onderzoek loopt naar Binance in de Verenigde Staten, en ook dat dit onderzoek zijn einde nadert. Of Binance ook daadwerkelijk vervolgd zal gaan worden staat echter nog allerminst vast. De CEO van Binance, Changpeng Zhao (CZ), heeft in ieder geval iedereen opgeroepen de FUD gewoon te negeren.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie