Ivo Melchers Ivo Melchers
05/06/2023 14:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/06/2023 14:30

Binance laat bitcoin mining over aan anderen, ondanks record hashrate

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Foto: Shutterstock/Primakov

De concurrentie wat betreft miners op het Bitcoin (BTC) netwerk blijft maar groeien. Onlangs kon je in het Bitcoin nieuws lezen dat de hashrate, ofwel de totale rekenkracht van het netwerk, tot een nieuw record was gestegen. Dit betekent dat er meer miners toetreden tot de strijd om een nieuw transactieblok aan de blockchain toe te voegen, wat de algehele veligheid van het netwerk ten goede komt. Terwijl het minen van BTC steeds aantrekkelijker lijkt te worden, staat niet iedereen te springen om deze markt te betreden.

De CEO van Binance, Changpeng Zhao (CZ), gaf in een recente ‘ask me anything’ sessie namelijk aan dat zijn cryptobeurs geen toekomstplannen heeft om bitcoin te gaan minen. Wat is de reden hiervoor?

Verwacht geen grote rally na bitcoin halving, zegt Deutsche bank
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Binance en BTC mining: geen goede combinatie

CZ gaf aan dat de mining-industrie een van de weinige sectoren is waar de de cryptobeurs niet bij betrokken is. De reden dat Binance deze industrie bovendien niet wil betreden is omdat het mining beschouwt als een hele andere soort bezigheid die met verschillende aspecten rekening moet houden. Zo heeft het betrekking op hardware en dat is iets waar de beurs naar eigen zeggen niet zo bekend mee is.

CZ gaf aan dat hij denkt dat zijn beurs weinig kans zou maken in het huidige concurrentieveld en laat het dan ook liever over aan andere bedrijven.

Tether, de uitgever van de grootste stablecoin op de markt, zich zal daarentegen wel mengen in de huidige concurrentiestrijd omtrent BTC mining. Het bedrijf achter USDT heeft plannen gedeeld om middels hernieuwbare energiebronnen in Uruguay BTC te gaan minen.

Binance mining pool

Binance beschikt daarentegen wel over een van de grootste mining pools, maar dit moet niet verward worden met een zogenoemde mining farm. Een mining pool is namelijk een gezamenlijke groep miners die hun krachten bundelen en als gevolg de blokbeloningen verdelen onder alle deelnemers.

Binance pool is de vierde grootste pool in het Bitcoin netwerk en heeft een hashrate wat gelijk staat aan 34,88 exahashes per seconde (EH/s). Dit vertegenwoordigt 9,42 procent van de totale rekenkracht op het netwerk.

 

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie