Ivo Melchers Ivo Melchers
05/06/2023 14:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/06/2023 14:30

Binance laat bitcoin mining over aan anderen, ondanks record hashrate

Nieuws

Foto: Shutterstock/Primakov

De concurrentie wat betreft miners op het Bitcoin (BTC) netwerk blijft maar groeien. Onlangs kon je in het Bitcoin nieuws lezen dat de hashrate, ofwel de totale rekenkracht van het netwerk, tot een nieuw record was gestegen. Dit betekent dat er meer miners toetreden tot de strijd om een nieuw transactieblok aan de blockchain toe te voegen, wat de algehele veligheid van het netwerk ten goede komt. Terwijl het minen van BTC steeds aantrekkelijker lijkt te worden, staat niet iedereen te springen om deze markt te betreden.

De CEO van Binance, Changpeng Zhao (CZ), gaf in een recente ‘ask me anything’ sessie namelijk aan dat zijn cryptobeurs geen toekomstplannen heeft om bitcoin te gaan minen. Wat is de reden hiervoor?

Japanse Bitcoin-gigant blijft miljoenen pompen in BTC
Japanse Bitcoin-gigant blijft miljoenen pompen in BTC

Binance en BTC mining: geen goede combinatie

CZ gaf aan dat de mining-industrie een van de weinige sectoren is waar de de cryptobeurs niet bij betrokken is. De reden dat Binance deze industrie bovendien niet wil betreden is omdat het mining beschouwt als een hele andere soort bezigheid die met verschillende aspecten rekening moet houden. Zo heeft het betrekking op hardware en dat is iets waar de beurs naar eigen zeggen niet zo bekend mee is.

CZ gaf aan dat hij denkt dat zijn beurs weinig kans zou maken in het huidige concurrentieveld en laat het dan ook liever over aan andere bedrijven.

Tether, de uitgever van de grootste stablecoin op de markt, zich zal daarentegen wel mengen in de huidige concurrentiestrijd omtrent BTC mining. Het bedrijf achter USDT heeft plannen gedeeld om middels hernieuwbare energiebronnen in Uruguay BTC te gaan minen.

Binance mining pool

Binance beschikt daarentegen wel over een van de grootste mining pools, maar dit moet niet verward worden met een zogenoemde mining farm. Een mining pool is namelijk een gezamenlijke groep miners die hun krachten bundelen en als gevolg de blokbeloningen verdelen onder alle deelnemers.

Binance pool is de vierde grootste pool in het Bitcoin netwerk en heeft een hashrate wat gelijk staat aan 34,88 exahashes per seconde (EH/s). Dit vertegenwoordigt 9,42 procent van de totale rekenkracht op het netwerk.

 

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo Melchers is sinds oktober 2022 actief bij Crypto Insiders. Met een bachelor in psychologie, gespecialiseerd in economische psychologie, en een jaar ervaring als fulltime crypto-redacteur, schrijft Ivo met passie over de cryptomarkt. Hij wil Nederlanders helpen de complexe cryptowereld te begrijpen en verstandige investeringskeuzes te maken. Zijn grote interesse in journalistiek en crypto werd met name gewekt door de vorige bullmarket.

Net binnen
Trending
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Bitcoin koers blaast snel door naar $74.000, volgens experts
Bitcoin koers blaast snel door naar $74.000, volgens experts
Bitcoiners opgelet: cruciale economische data in aantocht
Bitcoiners opgelet: cruciale economische data in aantocht
Advertentie