Wessel Kersting Wessel Kersting
29/07/2022 06:15 4 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/09/2023 18:00

Bitcoin analist: bitcoin vormt bullish bodem patroon

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin herstelt sterk na FOMC minutes, data toont bullish sentiment

Foto: Kaspars Grinvalds/Shutterstock

Bitcoin (BTC) is in de afgelopen 24 uur met 3,8% gestegen en sinds middennacht met 0,6% gestegen. De actuele prijs is op het moment van schrijven $24.070 op crypto exchange FTX en €23.560 op de Nederlandse exchange Bitvavo. Het handelsvolume steeg in de afgelopen 24 uur met 11,8%. De totale marktkapitlisatie van bitcoin bedraagt op het moment van schrijven $459,9 miljard en de bitcoin dominantie komt uit op 41%.

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin nieuws van gisteren

De bitcoin koers steeg woensdag hard na de FOMC meeting. Gisteren kwam naar buiten dat het bruto binnenlands product van de Verenigde Staten in het tweede kwartaal wederom gekrompen is. Dit wil zeggen dat er officieel sprake is van een recessie in de V.S. Vervolgens steeg bitcoin wederom hard. Daarnaast kwam naar buiten dat cryptocurrencies populair zijn Nederland. Uit een nieuw onderzoek blijkt dat bijna 2 miljoen Nederlanders crypto bezit. Bitcoin is natuurlijk de populairste.

Advertentie

Bitcoin vormt rond bodem patroon

Onlangs viel TAnalyst, een bekende analist op Twitter, een interessant patroon op voor bitcoin. Hoewel verschillende analisten aangegeven te denken dat de koers momenteel een bearish flag patroon vormt, heeft TAnalyst hier een andere kijk op. Hij denkt namelijk een rounding bottom patroon te zien.

De analist vergelijkt in de onderstaande grafiek de huidige bitcoin koers met het patroon. Er vallen meerdere overeenkomsten op waarvan de eerste de weerstand is op de neklijn. Deze weerstand vormt zich vanaf de pieken na de eerste daling. Het tweede aspect is de steunlijn in de vorm van een kom die in principe de bodem markeert. De koers tikt, zoals in het voorbeeld, vijf keer de onderkant van dit patroon aan.

Opvallend hierbij is de afstand tussen de eerste en de tweede test van de steunlijn, daar ligt wat ruimte tussen. Tot nu toe lijkt de bitcoin koers dit patroon dus nauw te volgen. Toch begint de koers al wat af te wijken van het patroon, die ligt namelijk aanzienlijk lager dan de neklijn na de vijfde steunlijn test. Mogelijk zien we eerst nog een test op de steunlijn voordat we bij de neklijn uitkomen, maar dan zouden de koers dus al afwijken van het patroon. Mocht bitcoin dit patroon blijven volgen, dan zou de koers richting $32.000 kunnen stijgen.

MicroStrategy bedacht creatieve manier om meer bitcoin te kopen
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Premium crypto analyse van de dag: Cardano (ADA)

Onlangs is er voor cardano (ADA) een nieuwe technische analyse gedeeld in de Discord community van Crypto Insiders. Aan de hand van een Ellioit Waves analyse wordt verwacht dat de koers nog een korte stijging richting de verkoopzone zal maken. Daarna is de verwachting dat de ADA koers echter weer dalen. Dit komt door het ABC patroon waarbij de C wave altijd uitkomt tussen de 100% en 123,2% van de Fibonacci reeks. Op dit moment wachten we nog op bevestiging van dit patroon.

Wil jij in de tussentijd meerdere van dit soort analyses lezen? Neem dan ook een kijkje in de Premium omgeving. Hier kan je ook direct in contact komen met verschillende analisten en crypto enthousiastelingen die klaar staan om jou te helpen!

Afbeelding 1: Bovenstaande ADA analyse is op 25 juli 2022 in onze Discord omgeving voor leden gedeeld.
Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in maart €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Handel samen met Crypto Insiders op Discord

Zoek jij hulp met handelen in crypto? Dan verwijzen we je graag door naar onze Discord groep voor leden. Hier bediscussiëren ervaren analisten en handelaren dagelijks hun analyses en handelsplannen. Ook delen we hier als eerst onze technische en fundamentele analyses. In onze Discord community kunnen we 24/7 kennis met elkaar delen en proberen we onze premium leden op de hoogte te houden.

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten en dienen alleen voor educatieve doeleinden.

Deel dit artikel
Wessel Kersting

Wessel is altijd al geïnteresseerd geweest in de economie en kwam in 2016 in aanraking met Bitcoin. Hij deed ook in dat jaar zijn eerste crypto-investering. Met zijn achtergrond in boekhouding en beleggen houdt Wessel zich bezig met fundamentele, gedrags- en technische analyses, hypes, trends en natuurlijk het nieuws omtrent blockchain-technologie en cryptocurrencies.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie