Wessel Kersting Wessel Kersting
17/06/2022 06:54 4 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/09/2023 16:12

Bitcoin Analist Voorspelt: Een Diepere Crash Naar $13.000

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Foto: Hi my name is Jacco/Shutterstock

Goedemorgen bitcoin (BTC) fanaten! Zoals je misschien al was opgevallen in onze Discord omgeving, de afgelopen 24 uur is er weer een hoop gebeurd in crypto-land. Zo werd niet heel lang geleden bekend dat bitcoin veel minder stroom gebruikt dan het traditionele bankensysteem. Eindelijk weer wat positief bitcoin nieuws! Zo, heb je meteen weer een leuk argument om bitcoin te promoten tijdens de volgende verjaardag met familie! Ook hielden we een zogeheten crypto-whale in de gaten die overduidelijk meer bitcoin aan het kopen was. Inmiddels is duidelijk dat dit (helaas) weinig impact heeft gehad op de bitcoin koers.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Dit gebeurde er met bitcoin terwijl jij lag te slapen

Bitcoin is met 2,5% gestegen sinds 00:00. De actuele prijs is op het moment van schrijven €19.784 op de Nederlandse crypto exchange Bitvavo. Het handelsvolume daalde flink nu we de koers zien stabiliseren. In de afgelopen 24 uur nam het handelsvolume met 35,2% af.

Over de afgelopen zeven dagen daalde bitcoin met 30,9%. In de afgelopen 24 uur daalde de koers met ongeveer 4,5%. De totale marktwaarde van Bitcoin bedraagt op het moment van schrijven net geen $400 miljard.

Advertentie

Peter voorspelt mogelijk nog meer ‘brandt’ voor BTC

Peter Brandt, een handelaar op de financiële markt sinds 1975, deelt op Twitter een erg interessante grafiek. Hierin beschrijft de analist namelijk een erg bearish scenario. Brandt geeft aan dat als bitcoin op de wekelijkse grafiek niet boven de piek van 31 mei sluit, ofwel de $32.000, we erg hard naar beneden zouden kunnen storten.

Het scenario dat Brandt in dat geval voor zich ziet is dat de koers hard wegzakt en ons helemaal richting de $12,700 zou kunnen brengen. Toch gelooft Brandt dat we op de lange termijn wel weer een nieuwe all-time high zouden kunnen maken.

Het worden daarom dus spannende dagen mocht de analyse van Brandt uitkomen. Om in een bullish scenario te blijven zouden we eerst nog zo’n 60% moeten stijgen. Wij houden de koers in ieder geval strak in de gaten.

Op het moment lijkt de markt toch verdeeld. Waar de ene analist wel bullish is en denkt dat de bodem al geweest is, lijkt de andere analist van mening te zijn dat we nog verder wegzakken. Maar wie moeten we nou echt geloven?

Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt

Analisten van Crypto Insiders zijn het met elkaar eens

Eerder deze week voorspelde onze analisten in Discord het volgende scenario. Onderstaande grafiek is op het moment van schrijven (15 juni 2022) nog van toepassing. Hier hadden de analisten aangegeven dat bitcoin op basis van Elliott Wave analyse mogelijk wat verder weg kan zakken in de vrij brede steunzone. Om het huidige Elliott Wave patroon af te maken zijn we bezig met een wave 5. Deze wave 5 zal tevens ook het einde zijn van de neerwaartse prijsactie aangezien de grotere waves compleet zijn.

Gister gaven wij aan dat de dynamische trendlijn rond de $20.500 tot $20.000 als erg belangrijk niveau zal fungeren. Dit is tot nu toe ook zo gebleken. Deze lijn hebben we de afgelopen tijd een aantal keer getest en vooralsnog blijven we er boven. Mochten we hier toch onderbreken dan moeten we naar nieuwe lagere prijsniveaus zoeken, hierbij kun je denken aan bedragen rond de $13.000. Mocht dit het geval zijn zullen we deze niveaus zo snel mogelijk met jullie delen via ons Discord kanaal.

Bovenstaande BTC analyse werd op 28 mei gedeeld in onze Discord omgeving voor leden. Screenshot is gemaakt op 17 juni.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Handel samen met Crypto Insiders

Vragen over bovenstaande analyse? Dan verwijzen wij je graag door naar onze Discord groep voor leden, hier wordt de bitcoin koers dagelijks besproken en bediscussiëren ervaren analisten en handelaren hier dagelijks hun eigen handelsplannen en koers analyses van andere crypto-projecten. Via Discord kunnen we 24/7 kennis met elkaar delen en proberen we samen met onze leden de markt voor te blijven.

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website worden verstrekt zijn gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten en dienen alleen voor educatieve doeleinden.

Deel dit artikel
Wessel Kersting

Wessel is altijd al geïnteresseerd geweest in de economie en kwam in 2016 in aanraking met Bitcoin. Hij deed ook in dat jaar zijn eerste crypto-investering. Met zijn achtergrond in boekhouding en beleggen houdt Wessel zich bezig met fundamentele, gedrags- en technische analyses, hypes, trends en natuurlijk het nieuws omtrent blockchain-technologie en cryptocurrencies.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Advertentie