Kevin Schijven Kevin Schijven
06/04/2023 08:00 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/04/2023 08:00

Bitcoin beweegt in steeds kleiner bereik, welke kant breekt koers uit?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Aanstaande woensdag en donderdag zijn belangrijk voor de bitcoin koers

Foto: Volodymyr Maksymchuk/Shutterstock

Bitcoin (BTC) bleef gisteren wederom steken op de $28.600. Vervolgens kelderde bitcoin kort onder de $28.000 en kwam zo diep uit als $27.800. Bitcoin herstelde daarna iets, maar kwam niet verder dan $28.300. Vanochtend komt bitcoin uit rond $28.020 op Binance en €25.680 op Bitvavo.

Daarmee staat de bitcoin koers vandaag 1,8% in de min. Het handelsvolume daalde in de afgelopen 24 uur met 5%. De totale marktkapitalisatie komt uit op $542 miljard en de dominantie op 45,7%. De Fear & Greed Index komt uit op 63 (Greed).

Bitcoin is een ‘Ponzi’ en ‘fraude’ volgens JPMorgan CEO
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin koers vast in range

Bitcoin begint in een steeds krapper bereik te bewegen. Volgens de analisten van Glassnode zijn de zogenaamde buy & sell walls hier heel duidelijk, namelijk rond de $27.000 en $29.00, respectievelijk.

Analist Material Indicators meldt dat beide kanten de liquiditeit steeds dichterbij de actieve handelszone brengen, waardoor de range steeds kleiner wordt. Gaten in de eerdergenoemde muren kunnen echter gemakkelijk uitgebuit worden, en aan beide kanten, meldt de analist.

En zoals analist Caleb Franzen citeert: “hoe vaker je een niveau opnieuw test, hoe zwakker deze wordt.” Ook dat geldt echter voor beide kanten.

Advertentie

Macro en DXY correlatie

Gisteren schreven we over het Jobs Openings Labor Turnover (JOLTS) rapport, die lager uitkwam dan verwacht en dat de dollar mogelijk iets kan herstellen na een flinke daling. De koers van de Amerikaanse dollar index (DXY) zag inderdaad een klein herstel, maar ondertussen neemt de negatieve correlatie tussen BTC en DXY, die vorig jaar zeer hoog lag, steeds verder af.

Vandaag en morgen volgen de publicaties van Amerikaanse werkloosheidscijfers. Met Goede Vrijdag en het Paasweekend, begint het er echter langzamerhand op te lijken dat we tot de consumentenprijsindex (CPI) volgende week moeten wachten tot de volgende grote koersbeweging.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Whales kopen nog geen BTC, maar er is een uitzondering

Analysebedrijf Glassnode meldt dat de meeste soorten groepen van investeerders BTC aan het accumuleren zijn. Behalve de grootste groep, de whales, die meer dan 10.000 BTC, bezitten. Deze groep blijft blijkbaar nog steeds weg van bitcoin.

Daar is een uitzondering op: MicroStrategy. Michael Saylor kocht met zijn bedrijf wederom een grote hoeveelheid bitcoin. Het bedrijf heeft nu maar liefst 140.000 BTC in handen, ter waarde van bijna $4 miljard.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Bitcoin mining difficulty gaat vandaag weer omhoog

Doordat de hash rate, of rekenkracht, alsmaar blijft stijgen, gaat waarschijnlijk de zogeheten bitcoin mining difficulty vandaag ook omhoog. Deze wordt automatisch elke 2.016 blocks aangepast, wat ongeveer elke twee weken is. Naar schatting van BTC.com stijgt de mining difficulty vandaag met 2,3% naar een nieuw record van 47,9 T tegen een gemiddelde hash rate rond 340 exahashes per seconde.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Zoek jij meer inzicht in crypto koersen of hulp met handelen?

In de premium omgeving van Crypto Insiders vindt je een levendige en vriendelijke community van meer dan 1.000 leden die elkaar helpen met handelen. Ook delen onze analisten hier wekelijks meer dan 20 technische analyses exclusief voor premium leden. Bekijk onze Premium pagina voor meer informatie en probeer direct de eerste 30 dagen gratis.

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie