Kevin Schijven Kevin Schijven
05/04/2023 08:23 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/04/2023 08:23

Bitcoin ontkoppelt van aandelen, maar enorme sell wall vormt rond $30.000

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Duurzame energie duwt Bitcoin naar groenere toekomst

Foto: Bogdan Irofte/Shutterstock

Bitcoin (BTC) kon afgelopen nacht weer iets stijgen. Daarmee komt de koers vanochtend wederom aan de bovenkant uit van het bereik waar bitcoin al bijna een maand inzit. Kan bitcoin er ditmaal wel doorheen breken? Op het moment van schrijven komt de BTC prijs uit op $28.520 op Binance en €26.045 op Bitvavo.

Daarmee staat de bitcoin koers vandaag 1,7% in de plus. Het handelsvolume daalde in de afgelopen 24 uur met 15%. De totale marktkapitalisatie komt uit op $552 miljard en de dominantie op 45,8%. De Fear & Greed Index komt uit op 62 (Greed).

🔔 Vandaag: Alle Nederlanders crypto-bezitters krijgen €60 gratis goud
  • Advertentie
  • GoldRepublic

JOLTS – Amerikaans banenrapport

Het Jobs Openings Labor Turnover (JOLTS) rapport, een maandelijks rapportage van het Amerikaanse Bureau of Labor Statistics over vacatures, werd gisteren weer gepubliceerd. De cijfers kwamen echter een stuk lager uit dan verwacht en het aantal openstaande vacatures dipte voor het eerst sinds mei 2021 onder de 10 miljoen.

Zoals Markets & Mayhem zegt, is het mogelijk een eerste teken dat het hawkish beleid van de Federal Reserve eindelijk een impact heeft op de Amerikaanse banenmarkt en daarmee de economie.

Advertisement

Kan de Amerikaanse dollar weer stijgen in waarde?

Als reactie op het rapport stegen de koers van obligaties, maar daalden aandelenmarkten en de Amerikaanse dollar, meldt Game of Trades.

Crypto houdt daarentegen stand, de markt kleurt groen, en de correlatie tussen bitcoin en de S&P 500 ligt inmiddels op het laagste punt sinds 2021, meldt de oprichter van analysebedrijf Glassnode.

De Amerikaanse dollar index (DXY) is nu al een half jaar flink aan het dalen. Dat kan betekenen dat we binnenkort een klein herstel zien, maar de grote vraag is hoe bitcoin hierop zal reageren.

🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis
  • Advertentie
  • Bitvavo

Meer macro-economische data deze week

We hebben overigens nog meer macro-economische data uit de VS deze week, met name de werkloosheidscijfers morgen en vrijdag kunnen mogelijk nog wat volatiliteit losmaken in de markten.

Goed nieuws! 🎉 Bitvavo geeft lezers vandaag gratis BTC, XRP of een andere crypto 🚀
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin hash rate en mining difficulty blijven stijgen

Overigens blijft de zogenaamde hash rate van het Bitcoin netwerk nog steeds opvallend hard groeien. Er wordt gespeculeerd dat iemand ergens massaal mining apparatuur aansluit voor zeer goedkope elektriciteit om dit mogelijk te maken.

De zogeheten bitcoin mining difficulty is dit jaar al met een ongekende 32% gestegen, en de verwachting is dat deze morgen wederom met zo’n 3% zal toenemen naar een nieuw record.

🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIB miljonair; pak jouw gratis 1.500.000 SHIB
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Enorme sell wall rond $30.000

De grote vraag is natuurlijk hoe snel bitcoin de $30.000 kan breken. Er lijkt echter qua futures een enorme sell wall hier te liggen, meldt analist Satoshi Flipper.

Zoek jij meer inzicht in crypto koersen of hulp met handelen?

In de premium omgeving van Crypto Insiders vindt je een levendige en vriendelijke community van meer dan 1.000 leden die elkaar helpen met handelen. Ook delen onze analisten hier wekelijks meer dan 20 technische analyses exclusief voor premium leden. Bekijk onze Premium pagina voor meer informatie en probeer direct de eerste 30 dagen gratis.

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
eddy-crypto-miljonair-tiener
Crypto-miljonair Eddy begon met €93 op 15-jarige leeftijd
Advertisement

Trending Bitcoin nieuws

We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement