Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Bitcoin (BTC) absorbeert correctie en herstelt richting de $8.000

Na de korte duikvlucht van bitcoin (BTC) tot de $6.600 lijkt de cryptocurrency, maar ook de rest van de cryptomarkt nu weer te herstellen. Daarmee nadert bitcoin de $8.000 weer en blijkt dat het sentiment onveranderd bullish blijft.

In korte tijd steeg de algehele marktkapitalisatie van alle cryptocurrencies bij elkaar van $228 miljard naar op dit moment $247 miljard. Bitcoin steeg binnen 48 uur tijd met maar liefst 25%. Kortom, ondanks de correctie die een aantal dagen geleden plaatsvond blijven de bulls de prijs omhoog stuwen.

- Advertentie -

In een reactie aan CCN laat de crypto-trader Satoshi Flipper weten dat hij op dit moment nog steeds een kleine correctie verwacht:

Ik heb altijd een gezonde BTC-correctie verwacht, maar ik geloof niet dat het een drastische 30% terugval zal zijn naar de $4k’s. Zodra we een lokale top vormen, geloof ik dat we maximaal 10% zullen terugvallen en dan opzij gaan handelen.
Dat is wanneer we een echt altcoin-seizoen gaan zien losbarsten. Tijdens deze correctie zullen altcoins een kleine hit krijgen, maar als BTC opzij begint te handelen, zullen de altcoins omhoog springen.

Het feit dat de markt de enorme terugval kon absorberen is een sterk signaal dat het sentiment nog steeds bullish is. Het is dan ook de verwachting van veel analisten dat de koers op de langere termijn zal blijven stijgen:

Daarnaast blijft het handelsvolume maar stijgen. Dit valt te zien aan de “real 10 volume of bitcoin”. Dit is het volume van de 10 grootste cryptocurrency exchanges en staat op dit moment op $1 miljard. Ter vergelijking, dit was in maart nog slechts $270 miljoen.

Bovendien zijn er nog de fundamentele factoren. Zo wordt het steeds makkelijker voor institutionele beleggers om in bitcoin te investeren dankzij platformen als Bakkt en Fidelity Digital Assets. Veel institutionele beleggers bleven aanvankelijk nog weg van de cryptomarkt, maar met de nieuwe beschikbare opties zullen meer van hen de markt gaan betreden met mogelijk een nieuwe groeispurt tot gevolg.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.980,00 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€10.015,80 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€10.065,70 Kopen
3
SATOS
Reviewed
€10.102,50 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.980,00 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€10.015,80 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€10.065,70 Kopen
3
SATOS
Reviewed
€10.102,50 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin Bulletin: Wall Street begint Bitcoin langzaam te omarmen

Al jaren roepen Bitcoiners dat het niet lang zou duren voordat het grote geld zich op bitcoin zou storten. Vaak werd dat door tegenstanders...