Roy van Krieken Roy van Krieken
09/09/2021 19:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/09/2021 19:01

Bitcoin (BTC) adoptie van El Salvador krijgt teveel aandacht: Fidelity topman

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) adoptie van El Salvador krijgt teveel aandacht: Fidelity topman

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Deze week ging de langverwachte nieuwe crypto wet in El Salvador in. Bitcoin (BTC) werd vanaf dat moment erkend als een wettig betaalmiddel. Het werd op deze manier het eerste land dat een cryptocurrency accepteerde als zodanig en schreef met deze ontwikkeling geschiedenis.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Fidelity executive Jurrien Timmer

De crypto gemeenschap over de hele wereld was enorm enthousiast over de nieuwe wet in El Salvador, maar volgens een prominente persoon binnen een van de grootste financiële instituties van de wereld Fidelity, is deze opwinding enigszins overdreven.

Jurrien Timmer, investment director bij Fidelity, stelt dat de significantie van de nieuwe wet in El Salvador ‘een beetje overdreven’ zijn. Hij geeft aan dat het niet is alsof het land bitcoin heeft gekozen in plaats van de Amerikaanse dollar.

Nog altijd is de belangrijkste valuta in El Salvador de Amerikaanse dollar. De nieuwe wet verandert hier weinig aan. Daarnaast kunnen mensen in het land nog altijd zelf kiezen of zij gebruik gaan maken van bitcoin als betaalmiddel.

Uit een recente enquête blijkt dat een groot deel van de bevolking in het land helemaal geen interesse heeft in de cryptocurrency. Maar liefst 70% ziet totaal geen heil in de nieuwe wet. Echter, de overheid heeft het accepteren van bitcoin als betaalmiddel door bedrijven wel verplicht gesteld.

Advertentie

Bitcoin ‘wordt volwassen’

Volgens Timmer staat bitcoin op dit moment ook behoorlijk onder druk. Hij stelt dat naar aanleiding van de nieuwe wet in El Salvador voor de eerste keer de cryptocurrency getest wordt als ruilmiddel in plaats van een oppotmiddel. 

Hij maakt ook de vergelijking met goud. Volgens Timmer hebben bitcoin en goud veel met elkaar gemeen. In de jaren zeventig veranderde goud van valuta naar een oppotmiddel. Voor bitcoin is het tegengestelde proces op dit moment gaande, maar de vergelijking gaat hoe dan ook op. Timmer stelt dat dit het moment kan zijn dat bitcoin volwassen wordt. 

Volgens Timmers is de grootste kracht van bitcoin de schaarsheid. Daarnaast geeft hij dat hij gelooft dat door het proof-of-work systeem waar het Bitcoin netwerk op draait de cryptocurrency altijd minder schaalbaar zal zijn dan bijvoorbeeld Ethereum (ETH).

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie