Timo Bult Timo Bult
20/05/2021 15:46 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/05/2021 15:46

Bitcoin (BTC) bulls herpakken zich en trotseren de $40k, maar houden ze stand? Cardano (ADA) stijgt hard

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) bulls herpakken zich en trotseren de $40k, maar houden ze stand Cardano (ADA) stijgt hard

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Het contrast tussen gisteren en vandaag is sterk. De cryptomarkt lijkt namelijk een groot deel van de gisteren geleden schade hersteld te hebben. De top 10 kleurt volledig groen met hier en daar toch een paar grote stijgers. Bitcoin (BTC) trotseert daarnaast de belangrijke weerstand bij $40.000.

Bitcoin (BTC) opnieuw bij $40.000

Na de historische crash gisteren die bitcoin terugbracht tot exact $30.000, wist bitcoin gistermiddag weer tot de $40.000 te stijgen. Na deze stijging van 40% in een paar uur tijd namen veel traders winst waardoor de koers toch weer het $30.000-gebied in dook. Vandaag zette het herstel alsnog door.

Vanmiddag rond 15:00 is de prijs van bitcoin namelijk opnieuw aangekomen bij de $40.000. Sindsdien handelt bitcoin hier vlak onder. Het is nu afwachten of de bulls ook daadwerkelijk de kracht hebben kunnen verzamelen om deze weerstand overtuigend te breken.

Dit prijsniveau bood in het verleden vaker weerstand en support, bovendien bevindt zich hier ook de middellijn van de Bollinger Bands op de 4-uurs grafiek. Kortom, het zal een belangrijk prijsniveau zijn om te breken. In het geval de bulls succesvol zijn in hun uitbraak dan ligt bij $46.000 de volgende grote horde.

Cardano (ADA) dendert weer terug omhoog

Bitcoin stijgt met ruim 11% over de afgelopen 24 uur in waarde, maar is niet de grootste stijger van de top 10. Binnen de top 5 zien we vooral cardano (ADA) bijzonder hard stijgen. De nummer 4 staat 16,4% in de plus en is $1,85 waard.

Andere opvallende stijgers zijn dogecoin (DOGE) met 7%, dankzij Elon Musk, en internet computer (ICP), dat 41% in waarde steeg. De totale marktkapitalisatie bevindt zich nog altijd een eindje onder de $2 biljoen. Alle cryptocurrencies bij elkaar zijn op dit moment $1,85 biljoen waard, een stijging van 12,8%.

Alhoewel het huidige herstel wellicht hoopgevend is, zijn sommige analisten alsnog voorzichtig. Zo deelde de legendarische investeerder Peter Brandt vandaag een grafiek waarop hij de recente bewegingen vergelijkt met hoe eerdere bear-markten begonnen.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie