Roy van Krieken Roy van Krieken
20/05/2021 15:08 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/05/2021 15:08

Bitcoin (BTC) aan het begin van een nieuwe bearmarkt? Trading legende Peter Brandt deelt chart

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) aan het begin van een nieuwe bearmarkt Trading legende Peter Brandt deelt chart

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De ervaren handelaar en media persoonlijkheid Peter Brandt heeft na de volatiele koers van bitcoin (BTC) gisteren een opmerkelijke chart gedeeld op zijn twitter account. Op de chart vergelijkt Brandt de huidige prijs actie met prijsactie uit het verleden. Hij legt hierbij de nadruk op de toppen van vorige markt cycli in 2018 en 2019. Hiermee insinueert hij dat de crash van gisteren erg lijkt op crashes uit het verleden.

Na het plaatsen van de chart maakte Peter Brandt bekend dat hij zich een maand lang zal onthouden van het discussieren van cryptocurrencies op zijn Twitter account. In deze bekendmaking heeft Brandt het ook over zijn eigen verleden als handelaar en hoe zelfs hij de verkeerde trades heeft gemaakt in zijn leven. Het getuigt van een bepaalde mate van medeleven met mensen die gisteren grote hoeveelheden kapitaal zijn verloren. Uit respect voor deze mensen zal Brandt daarom het voorlopig niet over bitcoin gaan hebben.

Peter Brandt is echter niet anti-bitcoin. In april van dit jaar maakte hij nog bekend via twitter dat hij orders had gezet op $33,000. Mocht hij deze orders hebben laten staan dan zijn deze gisteren gevuld, aangezien de prijs van bitcoin daar ver onder is geraakt.

De koers van bitcoin daalde in een korte tijd meer dan 50% vanaf de vorige all time high in april. Brandt stelde met een sarcastische ondertoon dat dit vreemd was. Vreemd omdat de instroom van institutionele investeerders toch juist de volatiliteit zou moeten verminderen?Brandt stelt dat deze correctie van bitcoin de grootste was sinds grote correcties in 2019 en 2020.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie