Timo Bult Timo Bult
20/05/2021 12:27 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/05/2021 12:27

Dogecoin (DOGE) stijgt 20% na nieuwe tweet Elon Musk, wat tweet hij deze keer?

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Dogecoin (DOGE) stijgt 20% na nieuwe tweet Elon Musk, wat tweet hij deze keer?

Foto: Orpheus FX/Shutterstock

Het is weer zover; Elon Musk heeft weer getweet over dogecoin (DOGE). Door de tweet van de Tesla CEO sprong DOGE weer aardig omhoog met een snelle stijging van bijna 20%. Wat was het deze keer dat Musk te melden had over Dogecoin?

Veel mensen binnen de cryptomarkt hebben misschien een beetje genoeg gekregen van Elon Musk nadat de bitcoin (BTC) koers onder andere door zijn beslissing flink onderuit ging. Tesla besloot namelijk dat het geen bitcoin meer zal accepteren als betaalmiddel voor zijn elektrische auto’s. Lees hier waarom niet.

Ondanks dat gaat Musk onverminderd door met het shillen van dogecoin, de meme coin die ooit als grap werd gelanceerd. Een van de belangrijkste doelen voor de Dogecoiners onder ons is om de altcoin omhoog te pumpen naar een waarde van $1. Tot zover is het tot een all-time high (ATH) van ongeveer $0,75 gekomen. Inmiddels handelt doge echter weer rond $0,40 na het dieptepunt van $0,21 gisteren.

Musk hielp vandaag dus weer een handje. Hij deelde een afbeelding met zijn volgers waarop onder andere een $1 biljet te zien is met daarop het logo van dogecoin. Sluit Musk zich aan bij de poging om DOGE naar de $1 te pumpen?

Binnen een uur na de tweet steeg DOGE direct met 18% in waarde. Door de tweet van Musk lijkt DOGE weer wat opwaarts momentum te kunnen ontwikkelen. Of dit een duurzame stijging is zal moeten blijken. Traders die gisteren de dip goed wisten te timen staan overigens alweer bijna 90% in de plus met de huidige DOGE prijs.

De DOGE-gekte is zover doorgeslagen dat de cryptocurrency zelfs een vorm van adoptie ziet. Zo accepteren verschillende bedrijven de altcoin al als betaalmiddel. Gisteren zagen we nog dat een Amerikaan een stuk land voor dogecoin heeft verkocht. Het zijn gekke tijden in cryptoland.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie